Takip Et

SON DAKİKA

Milli Park için genişletme önerisi

8 Temmuz 2017, Cumartesi 13:38

     


Kuşadası’nda bulunan Dilek Yarımadası Milli Parkı'nın çevresindeki ormanlık alanların da Milli Park sınırlarına katılması için çalıştay düzenlendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kuşadası Belediyesi, Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Ekosistemi Koruma ve Doğa Severler Derneği (EKODOSD) işbirliğinde düzenlenen “Milli Parkın Dilek Yarımadası Sınırlarının Genişletilmesi” başlıklı çalıştayda koruma alanının genişletilmesi istendi. Çalıştayın sonuç bildirgesinde, Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın çevresinde bulunan ve aynı ekolojik değeri taşıyan bölgenin ‘Milli Park’ sınırları içerisine dahil edilmesinin ülke prestijini artıracağı ve bölgede ekoturizmin gelişeceği kanaatine yer verildi.

Çalıştayın açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın önemli bir ekolojik değere sahip olduğunu belirterek, koruma alanının genişletilmesi gerektiğini söyledi. Kayalı, milli parkın tahribata uğratılmadan bölge turizminde daha aktif rol alması gerektiğini kaydetti. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy da Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın Türkiye ve dünyadaki milli parkların en değerlilerinden biri olduğunu ifade ederek, koruma alanının genişletilmesi gerektiğinin altını çizdi. Aksoy ayrıca Kuşadası’na gelen turistlerin en beğendikleri yerlerin başında Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın geldiğine dikkat çekerek, bölgenin Kuşadası turizmi için çok önemli bir değer olduğunu vurguladı. Aydın Vali Yardımcısı Günay ise Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın gelecek nesillere bırakılması gereken büyük bir miras olduğuna dikkat çekti.

Çalıştayda konuşmacı olarak yer alan Doç. Dr. Aziz Avcı, Prof. Dr. Hüseyin Cahit Şat, Prof Dr. Ali Çelik, Doç. Dr. Ortaç Onmuş, Prof. Dr. Zeynep Mercangöz, Yrd. Doç. Dr. Tendü Hilal Göktuğ ve Doç. Dr. Osman Eralp Çolakoğlu, katılımcılara Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın sahip olduğu doğal, tarihi ve arkeolojik zenginlikleri ile ilgili bilgi vererek, Milli Park sınırlarının genişletilmesi gerektiğine dikkat çekti. Korumar Otel'de düzenlenen çalıştaya, Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Belediye Başkanı Özer Kayalı, Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Müdürü Koray Aşık, Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Orman İşletme Şube Müdürü Arif Fidandan, Aydın Orman İşletme Müdürü Yusuf Karartı, Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Yılmaz Akkan, Aydın İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu temsilcisi H. Basri Özçakan, Kuşadası Orman İşletme Şefi Volkan Aydın, Kuşadası Ticaret Odası Temsilcisi Burhan Sezer, Aydın Turist Rehberleri Odası Başkanı İsa Levent Gürçavdı, Belediye Meclisi üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu ve kamu kurum temsilcileri katıldı. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     







 
Son Eklenen Haberler