Takip Et

SON DAKİKA

Meslek aşkı klip çektirdi

8 Temmuz 2017, Cumartesi 08:00

     


Herkes eşine, sevgilisine şarkı yazarken Efeler’de yaşayan İbrahim Öngel, çok sevdiği mesleği için şarkı yazdı. Şarkı yazmakla kalmayan Öngel, bir de şarkısına klip çekti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın’da 'Kumrucu İbo' olarak tanınan İbrahim Öngel, çok sevdiği kumruculuk mesleği için “Kumrusuz Yapamazsın” isimli şarkı yazdı. Şarkısı için, Tralleis Antik Kenti'nde klip çeken Öngel, hem Aydın’ın tanıttı hem de mesleğini farklı bir boyuta taşıdı. Klibinde babaannesi Huriye Öngel ile birlikte rol alan Kumrucu İbo, insanları güldürürken, kumru lezzetini bir kere daha hatırlattı. Kumru yapımını kumrunun ana vatanı İzmir’de öğrendiğini dile getiren Öngel, hayatındaki en büyük hobinin mutfak olduğunu söyledi. Kumruya dikkat çekmek için klip çektiğini belirten Öngel, “Kumru denince insanın aklına İzmir geliyor fakat Aydın’da da bu lezzet var. Bu aperatif çeşidi Ege’nin bir lezzeti. Aydın’ın da bunu bilmesini istedim. Çoğu vatandaşımız kumrunun ne olduğunu bilmiyor. Kumru denince akıllara hayvan değil, yiyecek gelmesini istediğim için bu şarkıyı ve klibi yaptım” dedi.

 

KLİBİNDE AYDIN’I DA TANITTI

Aslen Kırşehirli olduğunu söyleyen Öngel, Aydın’ı çok sevdiğini ve bu yüzden de çekimlerini Aydın'ın tarihi yerlerinde gerçekleştirdiğini dile getirdi. Öngel, “Ben çekimlerini dükkanımda çekip bitirebilirdim ama daha çok Aydın’ı el aldım. Aydın Türkiye’nin güzel illerinden bir tanesi, şehrime değer veriyorum” diye konuştu.

Efeler'deki Batı Gazi Bulvarı'nda bir yıldır Aydınlılara hizmet veren Öngel, dükkanını da kendine özgü tasarımıyla süsledi. Kumrunun yapımının zahmetli olmasından dolayı kumru kanunları oluşturan Öngel, dükkanın bir köşesinde yazdığı kanunlarla hem şaşırttı hem güldürdü. Kanunların tamamen kendisine ait olduğunu belirten Öngel, sözlerini şöyle tamamladı: “Dükkanımın bir köşesine ‘Sabırlı olacaksın, mütevazi olacaksın, yüksek sesle konuşup, kumruyu ürkütmeyeceksin’ yazdım. Salam, sucuk sosis ve kaşar kızartılıyor. Bunlar da zaman alıyor. Bu yüzden, gelen müşterilerimizin sabırlı olması için böyle mizahi bir şey yazdım.” (ÖZGE SÖNMEZ)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     







 
Son Eklenen Haberler