Takip Et

SON DAKİKA

Koltuk altından girilerek, çalışan kalp ameliyat edildi

8 Temmuz 2017, Cumartesi 16:30

     


Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez sağ koltuk altından girilerek, çalışan kalpte kapak değişimi ameliyatı yapıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Daha önce kalp ameliyatı geçiren 68 yaşındaki İsmail Fesli’nin bypass damalarına zarar vermemek için koltuk altından kalbe ulaşıldı. Çalışan kalpte kalp kapakçığını değiştiren Prof. Dr. Erdem Ali Özkısacık, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde koltuk altı kesisi ile yapılan ilk kalp ameliyatı olduğunu söyledi. Hastanın daha önce iki kez ameliyat geçirmiş olmasından dolayısıyla riskli bir operasyon olduğunu belirten Özkısacık, “Hastamız 8 yıl önce bacak damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle bypass ameliyatı olmuş. 5 yıl önce de Koroner arter bypass ameliyatı geçirmiş. Bundan dolayı hastamızın bypass damarları zarar görmesin diye sol koltuk altından kalbine ulaştık. İleri derecede kalp yetmezliği olmasından dolayı da kalbini durdurmadan, çalışan kalpte bozuk olan kapağı yenisiyle değiştirdik” dedi. Ameliyatın yaklaşık 5 saat sürdüğünü söyleyen Özkısacık, “Hastamız nefes darlığı şikayetleri ile hastanemize başvurdu ve yapılan incelemelerde kalp kapağının bozulduğunu gördük. Hemen ameliyata aldık, 5 saatin sonunda hastamız sağlığına kavuştu” diye konuştu.

 

52 YILLIK HAYAT ARKADAŞININ ELİNİ HİÇ BIRAKMADI

İsmail Fesli, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyerek, “İyi ki doktorlarımız var. Sağlığıma kavuştum, doktorumuza çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Nurten Fesli, 52 yıllık hayat arkadaşı İsmail Fesli’nin bir an olsun başından ayrılmazken, elini hiç bırakmadı. Suyunu elleriyle içiren Nurten Fesli eşini çok sevdiğini vurgulayarak, “Çok küçük yaşta evlendim, eşim benim her şeyim. Sağlığına kavuştuğu için çok mutluyum evimize beraber döneceğiz” dedi. (ÖZGE SÖNMEZ)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler