Takip Et

SON DAKİKA

Şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu

8 Haziran 2017, Perşembe 12:18

     


Aydın’daki şehit aileleri ve gaziler, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar yemeğinde buluştu. İftarda konuşan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, “Biz bugün burada huzur içinde iftar edebiliyorsak sizlerin vatan uğruna feda ettiği, şehitlerimiz sayesinde, sizlerin vatan uğruna feda ettiği sağlığınız sayesindedir” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aile ve Sosyal Politikalar Aydın İl Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gaziler için Hasmahal Kır Bahçesi’nde iftar yemeği verildi. Çok sayıda şehit ailesi, gazi ve yakınlarının katıldığı etkinlikte, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, iftar öncesi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik’le beraber, masaları gezerek davetlilerle tek tek ilgilendi.

Katılımcılar, Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul’un yaptırdığı dua ile oruçlarını açtı. Yemekte bir konuşma yapan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, “Eriştiğimiz Ramazan’ı sağlıkla, sıhhatle huzur içerisinde tamamlayarak bayrama da ulaşmayı temenni ediyorum. Hep beraber ailelerimizle, şehit ailelerimizle, gazilerimizle, onların yakınlarıyla beraber bayram etmeyi ümit ediyoruz” dedi.

Ramazan’ın rahmet ayı olduğunu vurgulayan Koçak, “Ramazan, şükür, kötülüklerden arınma ayı. Ramazan, Kur’an’ı Kerim’in indirildiği ay. İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’nin bulunduğu ay” ifadelerini kullandı.

Türk milletinin binlerce yıllık tarihi içerisinde hep zor coğrafyalarda yaşadığını ve zor zamanları idrak ettiğini belirten Koçak, “Bu coğrafyalarda varlığını idame ettirirken özellikle Anadolu’da son bağımsız kale olarak varlığını sürdüren Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunda, ondan önce Osmanlı döneminde, ondan önce Selçuklu’da, ondan önce Karahanlılar’da, Oğuzlar’da hep bulunduğu toprağı vatan yapabilmek için şehitler vermiş, vermeye de devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Şehitliğin, peygamberlikten sonra en yüce makam olduğunun altını çizen Koçak, “Onun için milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ‘Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber. Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber’ diyerek peygamberlere, Peygamber Efendimize komşu olan, ondan sonraki en yüce makama erişmiş olan şehitleri veciz şekilde tavsif ediyor” diye konuştu.

 

“HAKKINIZI ÖDEYEMEYİZ”

Şehitlere ve ailelerine minnet ve şükran duyduklarını kaydeden Koçak, “Bunu mümkün olduğu, elimizden geldiği kadar yerine getirmeye çalışsak da yeterli olmadığını, neler yapsak da, sizleri başımızın üstünde taşısak da bu hakkı ödeyemeyeceğimizi biliyoruz” dedi.

Vali Koçak, şunları kaydetti: “Biz, bugün burada huzur içinde iftar edebiliyorsak sizlerin vatan uğruna feda ettiği, şehitlerimiz sayesinde, sizlerin vatan uğruna feda ettiği sağlıklarınız sayesindedir. Biz, bunun karşılığını ne yapsak ödeyemeyiz.”

Türk milletinin kendisini bölmeye çalışanlara izin vermeyeceğine işaret eden Koçak, “Ne zaman şehit olursak, bu milletin bütün evlatları hepimiz, şehit olmaya hazırız. Her zamankinden de daha fazla hazırız. Bunu, bu milleti bölmeye çalışan, bu milleti tarih sahnesinden silmeye çalışan bütün hainlerin duymasını istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

İftar yemeğine Vali Yardımcıları Abdullah Aslan, Ömer Faruk Günay, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, Aydın İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Şen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci de katıldı. (KIVANÇ UĞUR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler