Takip Et

SON DAKİKA

Germencik'te yaşlılar için merkez kuruldu

8 Haziran 2017, Perşembe 09:49

     


Germencik Belediyesi, ilçede yaşayan 60 yaş üstü vatandaşları sosyal yaşamın içinde tutmak, danışmanlık ve ölçüm hizmeti vermek amacıyla merkez kurdu. Açılış kurdelesini Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın ve yaşlılar birlikte kesti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Germencik Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yaşlı Danışma ve Eğitim Merkezi (YADEM) törenle açıldı. Bu yerden Germencik’te yaşayan 60 yaş üstü herkes faydalanabilecek. Açılış kurdelesini yaşlılarla birlikte kesen Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, yaşlılara yalnız olmadıklarını söyledi.

 

“YALNIZ DEĞİLSİNİZ”

Germencikli yaşlıların yaşam tarzını ve sağlığını düşünerek hareket ettiklerini belirten başkan Akın, “İlçemizde yaptığımız araştırmalar sonucu 43 bin 500 olan nüfusumuzun 15 bin 500’ünün 60 yaş ve üstü olduğunu öğrendik. Açılışını gerçekleştirdiğimiz projenin ilk etabında sizlerin de değerli katılımıyla, yaşlılarımız için danışma ve eğitim merkezimizi hayata geçirdik. Bu merkezde yaşlılarımız sosyal alanda, sağlık konularında bire bir danışmanlık ve ölçüm hizmeti alabileceklerdir. Yani Germencikli büyüklerimiz, merkezimiz aracılığıyla dertlerini bize anlatabilecekler, biz de bu sorunlara çözüm üreteceğiz. Buradaki amacımız sizleri sosyal yaşantının içine dahil etmek. Germencikli hemşerilerimize ve ömrünün büyük bir kısmında topluma ve ülkesine hizmet vermiş olan büyüklerimize, hayırlı olsun. Proje de emeği geçen Prof. Dr. İsmail Tufan hocamıza ve ekibine de ayrıca teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

“TÜRKİYE İÇİN ÖRNEK BİR PROJE”

Gerentoloji bölümü kurucusu İsmail Tufan ise, bu projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ben kendimi bugün burada çok mutlu hissediyorum. Germencik bu proje için bir uzman Gerentolog görevlendirdi, bu da çok önemli bir şey. Dolayısıyla Germencik’te bir Gerentoloğun yöneticiliğinde ve bizimde denetimimizde olacak olan bu proje Türkiye için örnek olacaktır” diye konuştu.

 

JAPON UZMAN

EGZERSİZ YAPTIRDI

Açılış sonrasında proje için özel olarak Japonya’dan gelen ve alanında Uzman Hiroshi Nakajıma, Germencikli yaşlılarla bire bir ilgilenerek biyolojik yaş ölçümlerini yaptı. Sonrasında Kent Meydanı'nda yaşlılarla egzersiz hareketleri yapan Nakajıma, Germenciklileri doğru beslenme, doğru egzersiz hareketleri hakkında bilgilendirdi. Nakajıma, bu sürecin ardından uygulanması gereken program hakkında bilgi verdi. Gerontoloji bölümü kurucusu Prof. Dr. İsmail Tufan’ın da katıldığı programda 2 gün boyunca Kent Meydanı’nda yaşlılar çalışmalarına devam edecek. (HAKAN AKIN)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler