Takip Et

SON DAKİKA

Söke'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlandı

8 Mart 2021, Pazartesi 16:42

     


Söke Belediyesi ve Söke Kent Konseyi işbirliği ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikler gerçekleştirildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Etkinlikler kapsamında Söke Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen hobi ve meslek edindirme kurslarında üretilen el emeği ürünlerin yer aldığı stantlar, belediye meydanında açıldı.

Yine etkinlikler kapsamında Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından el emeği ürünleri satış stantları açıldı. Zaman zaman çeşitli sanat etkinliklerinin de yapılabileceği alan olarak belirlenen Şadırvan Sokak bundan böyle Sanat Sokak olarak da adlandırılacak.

Etkinliğe katılanlar arasında Söke Belediye Başkan Yardımcıları Veli Devrim Yerli ve Mustafa İberya Arıkan, CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan da yer aldı.

Söke Belediyesi Şehir Bandosunun mini konseri ile renklenen etkinlikte Kadın Meclisi adına açıklamayı Sermin Akkan yaptı.

Yüzyıllar öncesinden başlayan her türlü baskıya şiddete ve ayrımcılığa karşı mücadelenin bugün ne yazık ki hala devam ettiğini belirten Sermin Akkan açıklamasında; "Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yaşandığı ülkemizde tablo vahimdır. Kadınlar hala eşlerinden şıddet görmekte ve bu oran her yıl artmakta, iş yaşamında ise kadınlar duşük ücretle çalıştırmakta, daha geri plandaki görevlere getirilmekte, hatta istihdam edilirken bile kadın erkek tercihi yapılmaktadır. Şiddetle mücadele için öncelikle toplumsal cinsiyet ayrımcılığının ortadan kaldırmaya yönelik etkili politikalar hızla yaşama geçirilmelidir. Şiddete uğrayan ve fiziksel şiddet mağduru kadınların daha iyi daha etkin korunması gerekmektedir." ifadelerine her verdi. (NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)







 
Son Eklenen Haberler