Takip Et

SON DAKİKA

Günün öne çıkan 10 haberi

7 Aralık 2018, Cuma 17:43

     


7 Aralık 2018'de Ege ve Aydın'da hangi gelişmeler yaşandı? Siyaset ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...


1 - 19 yaşındaki genç işçi, 21 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti

Aydın’ın Efeler ilçesinde, zeytin bidonlarını taşıdığı sırada dengesini kaybederek başını asansör kapısına çarpan işçi Alihan Yürük (19), tedavi gördüğü hastanede 21 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

2 - Kuzey Ege Denizi’nde iki gemi çatıştı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi Babakale açıklarında, saat 00.00 sıralarında aynı yönde seyreden iki gemi çatıştı. Gemilerde hafif maddi hasar oluştu. Gemi kaptanları, durumu telsiz kanalıyla Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü’ne bildirdi. Ancak herhangi bir yardım talebinde bulunmayan gemilerin seyrine devam ettiği öğrenildi. 

3 - Külçe altın diye parke taşı sattılar

Afyonkarahisar'da iki şüpheli, sosyal medyadan tanıştıkları Eskişehir'de ikamet eden kişiye, külçe altın diye parke taşı sattıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

4 - “Hayatın her tonu” Karacasu’da

Karacasu Belediyesi sosyal ve kültürel etkinlikleri kapsamında İzmir Derin Sahne Tiyatro ekibi Belediye Kültür Merkezi’nde gündüz çocuklar için ‘Palyaçoların Yolculuğu’nu, akşam ise büyükler için‘ Hayatın Her Tonu’ adlı tiyatro oyununu sahneledi.

5 - Engelliler için İş Kulübü eğitimi

Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü engelli vatandaşlara yönelik İş Kulübü Eğitim Programı düzenledi.Programın açılışını İŞKUR İl Müdürü Rahmi terzi gerçekleştirdi. Terzi yaptığı konuşmada, programın amacını ve hedefini anlattı. Terzi, iş bulmada motivasyonun önemine dikkat çekti ve İŞKUR olarak gerekli çabayı göstereceklerini belirtti.

6 - Aydın’da 196 sürücü trafikten men edildi

Aydın’da yaşanan trafik kazalarını önlemek amacıyla yapılan denetimlerde 446 sürücünün ehliyetine el konulurken, 196 sürücü ile 2 bin 73 araç trafikten men edildi.

7 - Bahçeli’ye 8 köşe kasket hediye ettiler

MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan ile birlikte Ankara’ya giden ilçe belediye başkanları, Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye kasket hediye ettiler. Ziyarette, mevcut başkanlar 2019 yerel seçimlerde tekrar aday oldukları görevleri için resmi başvuru da yaptı.

8 - Marketlerinde öldürülen çift, son yolculuğa uğurlandı

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Çamlık Mahallesi'ndeki marketlerinde, başlarından tabancayla vurularak, öldürülen Hasan Hüseyin (55) ve eşi Şenay Özkan (54), gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenaze töreni öncesi anne- babalarının fotoğraflarını bir an olsun ellerinden bırakmayıp, ağlayan Begüm ile Aysel Özkan, birbirinin gözyaşlarını sildi.

9 - AK Parti'den ‘Madencilik Yasası’ ile ilgili yeni teklif
 

Akaryakıt kaçakçılığı ve ölçüm aletlerinde yapılan usulsüzlüklere ağır cezalar getiren ‘Madencilik Yasası’ ile ilgili yeni bir teklif hazırlandı.AK Parti Grup Başkanvekili  Mehmet Muş'un imzasını taşıyan ve 50 maddeden oluşan yasa teklifi  akşam saatlerinde TBMM Başkanlığına sunulacak. Yasa teklifinin bütçe görüşmelerinden sonra Meclis gündemine gelmesi bekleniyor. 

10 - Vergi borçlusuna ikinci fırsat
 

Vergi borçlarını yeniden yapılandıran ancak, belirlenen sürede tutarları ödeyemeyenler için yeni bir düzenleme daha yapıldı. Yeni düzenlemeye göre, ödemeleri 2019 yılı ocak ayı sonuna kadar yapanlar, yeniden yapılandırmadan faydalanmaya devam edecekler.

 

 







 
Son Eklenen Haberler