Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'ın 'İsmet Abisi' için anma töreni düzenlendi

7 Aralık 2018, Cuma 17:18

     


Türk siyasetine bir dönem damga vuran ve TBMM Eski Başkanı İsmet Sezgin, ölümünün 2. yıldönümünde memleketi Aydın’da anıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler Meşrutiyet Mahallesi’nde kendi adını taşıyan parkta, Sezgin için anma töreni düzenlendi. Törene Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Sezgin’in kızı öğretim görevlisi Ayşe Sezgin, aile fertleri ve sevenleri katıldı. Törende, Sezgin’in anısına Kur’an-ı Kerim okunup, dualar edildi ve vatandaşlara döktürülen lokma dağıtıldı.

İsmet Sezgin’i vefatının 2’inci yıldönümünde rahmet ve minnetle andıklarını söyleyen Ayşe Sezgin, babalarına olan özlemlerinin her geçen gün arttığını ifade etti. İsmet Sezgin’in mezarının Ankara Devlet Mezarlığı’nda bulunduğunu belirten Ayşe Sezgin, kız kardeşi Seynan Levent’in de aynı gün orada düzenlenen etkinliğe katılacağı için Aydın’a gelemediğini söyledi. Sezgin, “Sevgili İsmet Sezgin’in dostlarını burada görebilmek çok güzel. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu da sağ olsun, bizi bugün yalnız bırakmadı. Allah katılan herkesten razı olsun” dedi.

“ÇOK BÜYÜK HİZMETLERDE BULUNDU”

Sezgin’in Türkiye ve Aydın siyasetinin önemli isimlerinden olduğunu dile getiren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “İsmet Ağabey, herkesin ağabeyiydi. Kendisinin kalbimizde ayrı bir yeri vardır. Hem memleketimize hem Aydın’ımıza çok büyük hizmetlerde bulundu. Kendisine aramızdan ayrılışının ikinci yılında Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Dua ve konuşmaların ardından anmaya katılanlar, parkta bulunan İsmet Sezgin Heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. (GÖKHAN DÜZYOL) 







 
Son Eklenen Haberler