Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’da 196 sürücü trafikten men edildi

7 Aralık 2018, Cuma 11:36

     


Aydın’da yaşanan trafik kazalarını önlemek amacıyla yapılan denetimlerde 446 sürücünün ehliyetine el konulurken, 196 sürücü ile 2 bin 73 araç trafikten men edildi.

Trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Kasım ayı içerisinde il genelinde toplam 141 bin 103 araç kontrol edildi. Bunlardan kusurlu bulunan 16 bin 126 araca 5 milyon 496 bin 286 lira para cezası uygulandı.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından Kasım ayı içerisinde yapılan denetimler sonucu 196 sürücü trafikten men edildi. Kusurlu bulunan 446 sürücünün ehliyetine el konulurken, 2 bin 73 araç trafikten men edildi. Aydın Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Alınan tüm bu etkin önlemlere rağmen, trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2018 Kasım ayı içerisinde ilimiz sınırlarında maddi hasarlı 212, yaralamalı 247, ölümlü 3 olmak üzere toplam 462 trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda toplam 359 vatandaşımız yaralanmış, maalesef 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 nolu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır” ifadeleri yer aldı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler