Takip Et

SON DAKİKA

Öğretmek isteyene ‘engel’ yok

7 Aralık 2017, Perşembe 08:58

     


Aydın’da 9 yaşına kadar yaşıtları gibi koşup yürüyen ve okula gidebilen İsmail Durmuş, yakalandığı kas hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Okulundan ve arkadaşlarından uzak kaldığı için büyük üzüntü yaşayan İsmail Durmuş’un hayatı fedakar öğretmenlerle değişti. Şuan 12 yaşında olan ve 6. Sınıfa giden Durmuş’a Köşk Cumayanı Ortaokulu’ndan 9 öğretmen 12 branşta ders veriyor. Hafta içi her gün evinde eğitim alan ve derslerinde oldukça başarı olan Durmuş’un mutluluğu ve azmi ise görülmeye değer.

 

Köşk Menteşeler Mahallesi’nde yaşayan İsmail Durmuş’un hayatı 9 yaşında yakalandığı DMD (Duchenne Musküler Distrofi) adı verilen kas hastalığıyla değişti. Hastalığı nedeniyle yaşıtları gibi okula gidemeyen, yürüyemeyen, koşamayan İsmail, tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşamını sürdürüyor. 3 senedir bu hastalıkla yaşayan İsmail ve ailesi, yılmadan büyük bir azimle yaşam mücadelesine ve hastalıkla savaşmaya devam ediyor.

 

MİMAR VEYA ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYOR

Köşk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, "Evde Eğitim" yönergesi kapsamında Menteşeler Mahallesi’nde ailesiyle birlikte yaşayan ve hastalığı nedeniyle okula gidemeyen 12 yaşındaki İsmail Durmuş'un okuyabilmesi için çalışma başlattı. Evine öğretmen göndererek eğitim alması sağlanan 6. sınıf öğrencisi Durmuş, derslerinden geri kalmayarak, öğretmeniyle birlikte çalışmanın mutluluğunu yaşıyor. Taşımalı bir okul olan Köşk Cumayanı Ortaokulu’ndan hafta içi her gün evlerine gelen öğretmenler, İsmail ve ailesinin yaşadıkları zorluklarla mücadele edebilmesi için destek veriyor. Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde periyodik olarak tedavi gören İsmail, okulunu devam ettirip mimar veya öğretmen olmak istiyor.

 

EVDE OKUL ORTAMINI YARATTILAR

İsmail ve ailesi ile iyi ilişkiler içinde olan ve İsmail’i de çok seven öğretmen ve okul idarecileri, İsmail için ellerinden geleni yaparak gerekli fedakarlığı fazlasıyla gösteriyorlar. Öğretmen ve idarecilerin bu fedakarlığı adeta 'öğretmek isteyene engel yok' dedirtiyor. Evde yaratılan okul ortamı ile İsmail hem derslerinden geri kalmıyor hem de öğretmenleri ile keyifli vakit geçiriyor.

 

“EĞİTİM-ÖĞRETİMDE ENGEL TANIMAYAN ÖĞRETMENLERİMİZE MİNNETTARIZ”

‘Evde Eğitim’ yönergesinden duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu dile getiren İsmail’in annesi Sevil Durmuş, “Allah öğretmenlerimizden ve bizi görmezden gelmeyen okul yönetiminden razı olsun. 3 yıldır her gün evimize öğretmenlerimiz geliyor. Oğlumuza ve bize manevi olarak destek oluyorlar. Oğlum öğretmenlerini çok seviyor. Eğitim-öğretimde engel tanımayan Cumayanı Ortaokulu idareci ve öğretmenlerine minnettarız” dedi.

 

“EVDE EĞİTİMİN AMACINA ULAŞTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Köşk Cumayanı Ortaokulu Okul Müdürü Ayten Çelik de, “Evde ve Hastanede Eğitim Yönergesi kapsamında verdiğimiz eğitimin, amacına ulaştığını düşünüyorum. Özverili çalışmalarından dolayı evde eğitim desteği veren tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğrencimize verdiğimiz bu destek, eğitim öğretimde engelin olmadığının en açık örneğidir. Engellilere karşı duyarlı olmak adına hepimizin de birer engelli adayı olduğunu unutmamalıyız” dedi. (HAKAN AKIN)







 
Son Eklenen Haberler