Takip Et

SON DAKİKA

"Şampiyonlar artık Aydın'da yetişecek"

7 Ekim 2016, Cuma 00:01

     


Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından, merkez Kemer Mahallesi'nde yapılacak olan Atatürk Spor Tesisi'nin temeline ilk harç törenle atıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yoğun bir vatandaş katılımıyla gerçekleşen törende konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Didim’den Buharkent’e söz verdikleri yatırımları tek tek hayata geçirdiklerini söyledi.

Aydın’da gençlerin ve çocukların yararlanabileceği donanımlı bir spor tesisini mutlaka yapacaklarının sözünü verdiğini anımsatan Çerçioğlu, "Tesisimizin açılışını 10 ay sonra yine burada coşku içinde birlikte yapacağız.19 milyon 685 bin TL’ye mal olacak olan Atatürk Spor Tesisi 21 bin 500 metrekare alanda inşa edilecek. İçerisinde açık ve kapalı olimpik yüzme havuzu, kondisyon salonu, tenis kortları ve kafeteryanın yanı sıra, termal sağlık binasında, su terapi odası , fizyoterapi merkezi ve ayrıca engelli çocuk ve vatandaşlarımızın faydalanabileceği rehabilitasyon havuzu bulunacak. 2 bin metrekarelik bir seyir terası da yer alacak" dedi.

AYDIN’DAN ŞAMPİYONLAR ÇIKACAK

Aydınlı şampiyonların yetişeceği bir tesisi yaptıklarının altını çizen Çerçioğlu'nun, “Sadece spor değil, maddi imkansızlıklar sebebi ile sahil kenarlarına gidemeyen ailelerimizin çocukları, bu tesislerdeki olimpik havuzlarımızdan gönüllerince yararlanabilecekler" sözü uzun süre alkış aldı.

NAZAR ETMESİNLER, GIYBET YAPMASINLAR, ÇALIŞSINLAR

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Çerçioğlu, şöyle devam etti: “Aydın’a bir hizmet, bir eser yapmaya başlıyoruz, kazmayı vuruyoruz, malum kişiler başlıyor gıybet etmeye.Yok efendim ne gerek varmış, pahalıymış. Bunlar bir şey yapmıyor; yapana da engel olmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Biz büyükşehir olarak tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Yaptığımız eserler ortada, bakın bugün yine bir eserin temelini atıyoruz.Geçen gün 15 Temmuz Demokrasi Kavşağı'mızın açılışını gerçekleştirdik. Fakat, malum kişilerde sürekli olarak yaptığımız hizmetlere karşı bir rahatsızlık ve eleştiri var. Çünkü kendileri hiçbir iş yapmıyorlar, yapana da engel olmaya çalışıyorlar. Biz iki yıl içinde 787 kilometre yol yaptık, bunlar 14 yılda 7 kilometrelik yolu bitiremediler. Aydın’da taş üstüne taş koyana Allah razı olsun deriz. Ama bunlarda iş yok, laf çok. Şimdi bunlara soruyorum, 'Niçin otobanın devamı Buharkent’e, Denizli’ye kadar gitmiyor. 14 yıldır yapmamanızın sebebi nedir. Köşk, Sultanhisar, Nazilli, Kuyucak, Buharkent’te yaşayan vatandaşlarımız bu hizmeti niye alamıyorlar' cevap bekliyorum. Bizim yaptığımız köprülü kavşağı sürekli eleştirdiler. Fen İşleri Daire Başkanı'mıza sesleniyorum, köprüye hemen kocaman bir nazar boncuğu asın. Allah kem gözlerden bizi korusun. Bunların nazarından Aydınımıza bir şey olacak diye vallahi çekiniyorum. Ve diyorum ki; nazar etme ne olur, çalış senin de olur” şeklinde konuştu. Başkan Çerçioğlu, temel atma töreninde Atatürk Spor Tesisi için nazar duası okutmayı da ihmal etmedi.

Aydın Milletvekili Metih Lütfi Baydar da konuşmasında, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin, ilin dört bir yanını bu tesislerle donatacağını belirterek belediyecilikte Türkiye’ye örnek olduklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından Başkan Çerçioğlu, Milletvekili Baydar, belediye başkanları ve vatandaşlar, dualarla tesisin temeline ilk harcı bıraktılar.

Açılışa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yanı sıra, Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Bozdoğan Belediye Başkanı Salih Tümer Apaydın, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ve çok sayıda vatandaş katıldı. (SUAT DENİZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN

 







 
Son Eklenen Haberler