Takip Et

SON DAKİKA

KUTO Başkanı Akdoğan 9. Ticaret ve Sanayi Şurası'na katıldı

7 Ekim 2016, Cuma 09:35

     


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 9. Ticaret ve Sanayi Şurası, Başbakan Binali Yıldırım'ın liderliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ve Meclis Başkanı Mahmut Öztaş da katıldı. Toplantıda turizm sektörünün sorunlarına ve yapılması gereken faaliyetlere geniş yer ayrıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

AYDIN BÖLGESİNDE TURİZM SORUNLARI 1. SIRADA YER ALDI

İl ve ilçelerin sorunlarının aktarıldığı şurada, Kuşadası Ticaret Odası’nın girişimleriyle Aydın bölgesinde turizm sorunları birinci sırada yer aldı. Kuşadası Ticaret Odası tarafından hazırlanan ve Aydın sözcüsü, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin tarafından iletilen sorunlar arasında birinci sırada turizm yer aldı. 2016 yılını yüzde 70 zararla kapatan turizmde 2017’yi kazanmak için; sektörde faaliyet gösteren işletmelerin mali büyüklüklerine göre değerlendirilerek özel borçlarının ertelenmesi, en az bir yıl geri ödemesiz, düşük faizli kredi imkanların sağlanması ile sektör teşvik ve sübvanse edilmesi talep edildi. Aksi takdirde kasım ayı itibariyle tüm turizm bölgelerinde ciddi mali krizler ve iflaslar yaşanacağı belirtildi. Turizmin yanı sıra tarım ürünleri, yatırım teşvikleri ve yatırım alanları, ulaşım, çevre ve eğitim konularındaki sıkıntılar da şura aracılığı ile Başbakan'a ve ilgili bakanlara iletildi.

Turizm ve teşvikler konusunda destek istenilen şurada, Kuşadası’nda turizm sektöründe yaşanan sorunların benzerlerinin Antalya ve Muğla’da da yaşandığı, söz konusu illerin temsilcileri tarafından ifade edildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) düzenlenen 9. Ticaret ve Sanayi Şurası, Başbakan Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katılımı ile yapıldı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen ve 81 il ve ilçelerinin talep ve sorunlarının aktarıldığı şuraya, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ve Meclis Başkanı Mahmut Öztaş da katıldı. (MEHMET ÇALIK)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler