Takip Et

SON DAKİKA

Komisyonlara harcırah, meclisi ikiye böldü

7 Ekim 2016, Cuma 11:56

     


Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı başkanlığında yapılan ekim ayı meclis toplantısında personele kömür yardımı ve komisyon üyelerinin harcırah alıp almamaları konuları tartışma yarattı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kimi meclis üyesi, harcırah alınmasından yana tavır alırken kimi de gönüllülük esasına dayanarak yapılan hizmetten para alınmaması gerektiğini savundu.

KOMİSYON ÜYELERİ DE HARCIRAH ALSIN

Komisyonlarda çalışan meclis üyelerinin harcırah alması meclisi ikiye böldü. CHP’li Belediye Meclisi Üyesi İbrahim Kayahan, komisyon üyelerinin harcırah alması gerektiğini savundu. Bazı komisyon üyelerinin 15-20 kilometre uzaklıktaki mahallelerden gelip toplantılara katıldığını ifade eden Kayahan, bunun da hem zaman hem de maddi açıdan bir külfet olduğunu ileri sürdü. Kayahan, “Geçen dönem komisyon üyeleri 11 gün boyunca çalışma yürüttü ve bir kuruş harcırah almadı. Arkadaşlara günah” dedi.

TAŞERON İŞÇİ ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRMESİN

Öte yandan belediye personeline verilen kömür yardımına da değinen Kayahan, belediye personeline 2 ton kömür yardımı yapılırken taşeron işçiye hiç yardım yapılmamasını eleştirdi. Kayahan şöyle konuştu: “60 tane taşeron işçisi var. Personel 4 bin liranın üzerinde maaş alıyor. 'Kömürü verelim' diye imzayı biz atıyoruz. Çoğu da satıyor aldığı kömürü. Üvey evlat muamelesi olmasın. Taşeron işçilerin önlerini açalım. En çok çalışan işçimiz onlar. Ben iktidar partisi olarak kömür verilmesine karşı çıkıyorum ama çalışanı da kollamaya çalışıyorum” diye konuştu.

GÖNÜLLÜ GELDİĞİMİZ GÖREVLERDEN PARA ALINMAMALI

CHP’li Meclis Üyesi Sevgi Kulcu, bu görevlerde gönüllülük esasına dayanarak halka hizmet için gelen kişilerin, maddi beklenti içinde olmamaları gerektiğini savundu. Meclis üyesi görevini manevi haz alarak yaptığını vurgulayan Kulcu, “Biz burada görev alıyorsak isteyerek bu işin içine girdik. Para için girmedik. Belediyenin bir geliri var ise bunun başka yerlerde harcanmasından yanayım. Kimsenin maaşının artırılmasına ya da komisyon üyelerine para ödenmesine gerek yok. Herkes bu işe gönüllü olarak girdi. Bu görevlerde olmanın verdiği manevi haz daha fazla. Karacasu Belediyesi'nin meclis üyesi olmak zaten bir gurur kaynağıdır” dedi.

BAŞKAN HİÇ ALMADI

Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, bu tür görevlerde harcırah alınmasının bir hak olduğunu ancak göreve geldiği günden bu yana tek bir kuruş harcırah almadığını söyledi. Başkan Büyükyapıcı, “Belediye makam şoförü, mesainin dışında her gittiği görevden harcırah yazıyor. Ben başkanlık dönemimde 7-8 yıldır bir kuruş harcırah almadım” diye konuştu.

GÖNÜLLÜ GELDİK DİYE BÜTÜN MASRAFLARI CEBİMİZDEN YAPACAK DEĞİLİZ

Belediye Başkan Vekili Erdinç Gümüş, taşeron işçilerinde belediye çalışanı olarak üvey evlat muamelesi görmemesi için onlara da kömür yardımı yapılması gerektiğini söyledi. Komisyonda görev alanların harcırah alması gerektiğini de savunan Gümüş, “Başkan yardımcısı olarak sık sık Aydın’da toplantılara katılıyorum. Yeri geliyor Ankara’ya gidiyorum. Gönüllü olarak bu hizmetlere geldik diye her defasında bu masrafları cebimizden karşılayacak değiliz. Her gidiş gelişte masrafları cepten karşılamak külfet getiriyor. Meclis üyeleri her oturumdan para alıyorsa komisyon üyelerinin de alması doğal. Böyle bir hakları var” dedi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN

 







 
Son Eklenen Haberler