Takip Et

SON DAKİKA

Koçarlı'nın ilk kadın kahvehanecisi

7 Ekim 2016, Cuma 10:10

     


Koçarlı’da eşiyle birlikte kahvehane işleten Fatma Coşkun, bir kadın olarak bu işi yapmaktan gurur duyduğunu ve çevresinden olumlu tepkiler aldığını söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Otuz yıldır kahvehane işleten eşine destek amacıyla çalışmaya başladığını ve aldıkları olumlu tepkiler sonrasında bu işe devam ettiğini söyleyen kadın kahvehaneci Fatma Coşkun, “Artık kadınlar bazı işleri yapar, bazılarını yapamaz algısının kırıldığını düşünüyorum. Kadınlar isterse her işi yapabilir. Bazen okullardan arta kalan zamanlarda çocuklarımız da bize yardım ediyor. Benim burada çalışmam, kadınların kahvehanelere olan bakış açısını da değiştiriyor. Kadın müşteri sayımız artmaya başladı. Olumlu tepkilerle karşılaşıyoruz” dedi.

“KADINLARIN HER ALANDA ÖNDE OLMASI GEREK”

Eşi Fatma Coşkun’un kendisine her konuda destek olduğunu ve birlikte çalışmaktan gurur duyduğunu söyleyen Sümer Coşkun, “Kadınların küçükten büyüğe, her alanda yer alması gerektiğini düşünüyorum. Eşimle sabah kahvehanemizi birlikte açıyoruz, akşama kadar beraber çalışıyoruz. Müşterilerimiz bizi tanıyor, ailecek işletmemiz dolayısıyla hal ve hareketlerine dikkat ediyorlar. Aslında birlikte, kahvehanelerde yaşanan küfürlü konuşmaları, olumsuz hareketleri de kırdık” dedi.

“TEMİZLİK VAR, KÜFÜR YOK”

Özellikle kahvehanedeki temizlikten memnun olduğunu belirten müşteri İhsan Soydan, “Kahvehaneyle bir kadının ilgilenmesi temizlik açısından çok etkili oluyor. Eskiyle karşılaştırırsak çayın renginin bile değiştiğini görüyoruz. Müşteriler oyun oynarken bazen küfür ediyordu, ancak kadın çalışırken birbirlerini uyarıyorlar ve daha dikkatli davranıyorlar. Bu yüzden memnunum ve destekliyorum” dedi. (Merve DANIŞMAN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler