Takip Et

SON DAKİKA

Çeştepeli avcılar, av sezonunu açtı

7 Ekim 2016, Cuma 13:50

     


Çeştepe Avcılık ve Atıcılık Derneği yeni yönetimi av sezonunu 7 domuz vurarak açtı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan avcılar, saat 05.00’ten itibaren gruplar halinde avlağa giderek sürek avı gerçekleştirdi. Çeştepe Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Abdullah Nalbantoğlu, 2016-2017 av sezonun tüm avcılar için kazasız bir sezon olmasını diledi.

Kaçak avlananlara değişen tutarlarda yüksek cezalar uygulanacağından, avcıların belgelerini tamamlamadan ava çıkmamalarını isteyen başkan Nalbantoğlu, “Derneğimizin yıllardan beri geleneksel hale getirdiği domuz avı ile av sezonunu açtık. Av sezonu başta derneğimiz olmak üzere tüm avcılarımıza hayırlı olsun. Doğayı ve avı, bekçi değil avcı korur” dedi.

AVLANARAK ÇİFTÇİLERE DESTEK OLUYORLAR

Öte yandan derneğin en eski üyelerinden olan ve av organizasyonlarını düzenleyen çavuş Sezgin Birsoy, “Amacımız gelecek nesillere av kültürünü aktarmak. Domuz avcılığı tehlikeli ve bir o kadar da zevkli bir av sporudur. Ayrıca bu avın çiftçilere büyük faydası da vardır. Büyüklerimizden bize miras kalan domuz avcılığının öncelikle tertip düzen ve disiplin içerisinde yapılması gerekir. Biz de bu sporu yapmak için hafta sonlarında organize olup avlağa gidiyoruz. Pazar günü yaptığımız avda 7 yaban domuzu avladık. Yeni av sezonunda tüm avcı arkadaşların kazasız bir sezon geçirmesini diliyorum” diye konuştu. (HAKAN AKIN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler