Takip Et

SON DAKİKA

Büyükşehir, Alemler'de iftar yemeği verdi

7 Ekim 2016, Cuma 13:28

     


Büyükşehir, Alemler’de iftar yemeği verdi

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle Karacasu’nun Alemler Mahallesi’nde yaklaşık bin kişilik iftar yemeği verdi.

Hz. Muhammed’in ve Ehli Beyt’in soyunun dünyada devam etmesine karşılık Allah’a şükür ve senalarını ifade etmek için on iki imamlar aşkına on iki gün tutulan Muharrem ayı orucu münasebetiyle Alevi vatandaşların yaşadığı Alemler Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğine Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu temsilen de İtfaiye Daire Başkanı Serdar Adanır ve Karacasu Belediye Başkan Yardımcısı Erdinç Gümüş katılarak vatandaşların sofrasına konuk oldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Muharrem Ayı iftar yemeğinde uzun kuyruklar oluştu.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Günün anlam ve önemine değinen Alemler Mahallesi Muhtarı Muhammet Dibek, Muharrem ayı iftar yemeğini düzenleyerek, her zaman olduğu gibi bugün de Alevi vatandaşların yanında olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti. Muhtar Dibek, “Hz. Peygamber'in soyu olan imamlar ve seyitler, İmam Zeynel Abidin’den devam etmiştir. Hz. Muhammed’in ve Ehli Beyt’in soyunun dünyada devam etmesine karşılık Allah’a şükür ve senalarımızı ifade etmek için on iki imamlar aşkına on iki gün oruç tutmaktayız. Muharrem ayı aleviler için ibadetlerdeki içtenliğin doruğa çıktığı aydır. Allah tuttuğumuz oruçları, matemimizi ve ibadetlerimizi kabul buyursun” dedi.

Muharrem ayının ülkeye ve dünyaya barış ve kardeşlik getirmesini temennisinde bulunan Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, “Allah kabul etsin” dedi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler