Takip Et

SON DAKİKA

Adnan Menderes Anıt Heykeli açıldı

7 Ekim 2016, Cuma 18:00

     


Nazilli Belediyesi tarafından İsabeyli Mahallesi’ne yaptırılan Adnan Menderes Anıt Heykeli ve Tepe Kafe, düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan Nazilli Belediye Başkanı MHP’li Haluk Alıcık, Büyükşehir Yasası’nın yanlışlığına dikkat çekerek, “En başından bu yana karşıydım, hala da karşıyım. Yasa ve yönetenler kötü olunca bu oluyor” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Nazilli Belediyesi tarafından İsabeyli Mahallesi’ne yaptırılan Adnan Menderes Anıt Heykeli ve Tepe Kafe'nin açılışında, Nazilli Belediyesi Mehter Takımı’nın verdiği konser sonrası saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Törende ilk konuşmayı yapan İsabeyli Mahallesi Muhtarı Birkan Şen, “27 Mayıs’ta hepimiz Adnan Menderes’i hatırlayıp 28 Mayıs’ta unutuyoruz. Adnan Menderes’i unutmayan Haluk Alıcık’a teşekkür ederim. Kendisi kısıtlı bütçeyle bir şeyler yapmaya çalışıyor. Maalesef Büyükşehir’den görmediğimiz hizmeti Nazilli Belediyesi’nden görüyoruz. Büyükşehir’in İsabeyli’de tek bir çivisi yok” dedi.

“AYDIN’IN EN BÜYÜK İLÇESİNE HİMET NOKTASINDA YOKLAR”

Adnan Menderes Anıt Heykeli’ni kendisiyle özdeşleşmiş olan Adnan Menderes Üniversitesi'nin yanına yapmak istediklerini söyleyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Bu memleketin evlatlarının okuduğu yerde güzelce görünsün istedik. Yanına bir de kafeterya yaptık. Bu memlekete 2009’dan bu yana ne hizmetler yapılması gerektiğini gösterdik. Köyünden tutun da en kör noktalarda bile Nazilli Belediyesi'nin hizmetleri var. 2014’den sonraki Büyükşehir Yasası, bugün hükümetin de dediği gibi ülkeye ters bir yasa. Bu ülkenin yönetim tarzına ters bir yasa. Biz mazeretine sığınmıyoruz, hizmet yapmaya devam ediyoruz.Başkanlığımın ilk döneminde, Fen Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Huzurevi, Ağız Diş Sağlığı Merkezi, MOBESE, altı tane köprü, alt ı tane cami ve yollarını yapıp devletimizin hizmetine verdim. Kendi söz verdiklerim hariç. 41 ilden daha büyük olan Nazilli’den 150 milyar lira para kesilmiş, çivi çakılmamıştır. Ben bu yasaya en başından beri karşıydım. Hem yasa kötü hem yönetenler kötü olunca, iki kötü bir araya gelince bu oluyor. Aydın’ın en büyük ilçesinde hizmet noktasında yoklar” diye konuştu.

“HER TÜRLÜ İHTİLALE KARŞIYIZ”

Adnan Menderes’in Aydın’ın evladı olduğunu vurgulayan Başkan Alıcık, “Aydın’ın evladı olan, Aydın’a ve memlekete güzel hizmetleri olan Adnan Menderes’i unuttuk, bir dönem unutturdular. Bizler Demokrat Partili ailelerin çocukları olarak unutmayacağız, unutturmayacağız. Unutturmadığımız gibi de onun hizmetlerini kaldığı yerden devam ettirmek için mücadele edeceğiz. Bunu birlik ve beraberlik içinde yapacağız. Gerekirse Mete’nin askerleri gibi aynı noktaya ok atmasını bileceğiz. Biz her türlü ihtilale karşıyız. Sandıkta kazanamayanlar, vatandaşın gönlünü kazanamayanlar, ülkenin başbakanını astılar. Biliyorlardı ki başka türlü yıkamayacaklardı” dedi.

“NAZİLLİ ÜNİVERSİTE ŞEHRİ OLACAK”

Adnan Menderes Üniversitesi ile görüşmelerin sürdüğünü belirten Başkan Haluk Alıcık, “Hem dekanımızla hem de rektör ile görüştük. Sümerbank alanında kullanılmayan birçok yer var. Biz bunları fakülteye dönüştüreceğiz. Nazilli, üniversite şehri olacak. Bunu laf olsun diye söylemiyoruz. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. Amacımız Nazilli’ye ayrı bir üniversite daha kazandırmak” dedi. Konuşmaların ardından Adnan Menderes Anıt Heykeli dualarla açıldı.

Adnan Menderes Anıt Heykeli ve Tepe Kafe’nin açılışına, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli İktisadi İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Erdemir Gündoğmuş, MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, İsabeyli Mahalle Muhtarı Birkan Şen, Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Amirleri, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı. (CEM ULUCAN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler