Takip Et

SON DAKİKA

NAZENDER'den Denizli'ye doğum hediyesi

7 Ağustos 2017, Pazartesi 15:05

     


Nazilli Engelliler Derneği (NAZENDER) Başkanı Tayfun Yazıcı, bir yıl önce evlenip gittiği Denizli’de ilk bebeğini dünyaya getiren Aydın tekerlekli sandalye basketbol takımı eski oyuncularından Gönül Tasasız’a doğum hediyesi olarak akülü sandalye hediye etti. Denizli Belediyesi'nden ve sivil toplum kuruluşlarından tekerlekli sandalye talep etmiş olmasına rağmen bir sonuç alamayan Aydınlı engelli vatandaş Gönül Tasasız, NAZENDER aracılığıyla yeni kucağına aldığı kızı Deniz ile birlikte tekerlekli sandalyesine kavuştu. Tasasız, bir telefonla yanında olan NAZANDER Derneği Başkanı Tayfun Yazıcı’ya teşekkür etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın’da uzun yıllar Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımında oynayan eski basketçi Gönül Tasasız, bir yıl önce Cevat Tasasız ile hayatını birleştirdi. Askeri ücretli çalışan eşiyle mutlu bir hayat süren Tasasız, geçtiğimiz hafta ilk bebeği olan Deniz’i dünyaya getirdi. Doğumdan önce Denizli Belediyesi ve derneklere başvurup akülü sandalye talep etti. Fakat hiç bir yerden olumsuz sonuç alamadı. Bu kez daha önceden tanıdığı NAZENDER Başkanı Tayfun Yazıcı’yı arayıp, akülü sandalye isteyen genç kadının imdadına yine NAZENDER Derneği yetişti. Dernek Başkanı Yazıcı, eşi Mehtap Yazıcı’yı da yanına alarak, Denizli’de oturan ve iki gün önce doğum yapan genç anneye sürpriz yaptı. Yazıcı, doğum hediyesi olarak akülü sandalyeyi Gönül Tasasız’a bizzat teslim etti.

İMDADINA NAZENDER YETİŞTİ

Doğumundan hemen sonra kızı Deniz ile birlikte akülü sandalyeye kavuşan Gönül Tasasız, talebini anında cevap veren Dernek Başkanı Tayfun Yazıcı’ya duyarlı davranışından ötürü teşekkür etti. Tasasız, “Aylarca Denizli 'deki derneklerden ve belediyelerden talep etmiştim kimse cevap vermedi. Eşim asgari ücretli, evimiz kira ama Nazilli 'deki Nazender Derneği anında imdadıma yetişti. Yıllardır engellilerle iç içe olan Tayfun Başkanımızı, Aydın da tekerlekli sandalye basketbol takımında oynarken tanımıştım. Aydın Belediyesi tekerlekli basketbol takımına sahip çıkmamıştı tamda ligden çekilecekken Tayfun başkan aracılığıyla Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, takıma iki yıl destek verdi. Tayfun başkan bize ağabeylik yaptı. Böyle sorumlu idarecileri ve Dernek başkanları olduğu için Nazilli 'deki engelliler çok şanslı. Artık bebeğimle bu araç sayesinde özgürce yaşamın içinde olacağım” dedi.

DERNEKLER HALKIN AYAĞINA GİTSİN

NAZENDER Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği olarak amaç ve görevlerinin ihtiyacı olan engellilere yardım etmek olduğunu belirten Tayfun Yazıcı, “Engelli kardeşimizin ihtiyaç duyduğu akülü tekerlekli sandalyeyi hemen doğumdan sonra Denizli ye götürüp kendisine teslim ettik. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu ihtiyacı niye karşılamıyor anlamak mümkün değil. Denizli 'deki dernekler halka gitsinler. Engelli kardeşlerimiz devlet ve belediye kapılarında yardım almak için beklemesin. Biz NAZENDER olarak bunu başardık. Nazilli halkına ve esnafına niyetimizi ve amacımızı anlattık. Halkımızda bize güvenip destek oldu. Her şeyi devletten ve belediye’den bekleyen dernek anlayışını yıktık” dedi.

NAZENDER olarak ‘Engelsiz şehir Nazilli ve Engelsiz Türkiye’ için çalışmaya devam ettiklerini belirten Yazıcı, kendilerine güvenip destek olan Nazilli halkına teşekkür ederek, “Bize destek olmaya devam etsinler” diye konuştu. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler