Takip Et

SON DAKİKA

Bozdoğan'ın tanıtım filmi doğallığı gözler önüne serdi

7 Ağustos 2017, Pazartesi 12:49

     


Bozdoğan Belediyesi tarafından ilçenin belgesel filmi çekildi. Bozdoğan’ın tanıtımında büyük katkı sağlayacak belgeselde, yörenin tarihinden suyuna kadar birçok konu işlendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bozdoğan Belediyesi ilçenin tanıtımında büyük katkı sağlayacak belgeseli yayınladı. Yeşil ile mavinin buluştuğu ilçede geçmişten günümüze kadar süre gelen uğraşlar anlatıldı. Madran dağının eteklerinde yer alan Bozdoğan, verimli topraklarıyla uzun yaşam şehri olarak tanımlandı. Akçay ve Büyük Menderes’in ilçedeki topraklara hayat verirken, belgesel de yörenin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı belirtildi. Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın’ında yer aldığı filmde Apaydın, Bozdoğan’ın göç almadığını ve çoğunluğunun yerli halkı olduğunu vurguladı. Apaydın’ın belgeselde şu ifadelere yer verdi: “Bozdoğan göç vermiş ancak, doğal güzelliğini ve demografik yapısını korumasıyla çok iyi bir ilçe konumuna gelmiştir. Bozdoğan’ın tarihi bir geçmişi vardır. Birçok medeniyete ait kalıntılar mevcuttur. Mutlu, huzurlu, çalışkan, dürüst ve uzun yaşayan insanların şehridir.”

Belgeselde, Bozdoğan’ın yüzölçümü olarak Aydın’ın en büyük ilçelerinden biri olduğu vurgulanarak 44 mahallesinin bulunduğu kaydedildi. Tarım ve hayvancılığın yanında mermerinde işlendiği tanıtım filminde ,Yörük çadırlarına da yer verildi. Eski zamanlardan bu yana keçi kılından üretilen Yörük çadırının Bozdoğan için önemli bir yeri olduğu vurgulandı.

Kemer Barajı ve Akçay Nehrinde kurulan Alabalık çiftliğinin soğutulmuş ve işlenmiş olarak iç ve dış pazara gönderildiği belirtildi. Orman içerisinde toplanan ürünler doğal yöntemlerle işlenme aşamasının gösterildiği belgeselde Bozdoğan’ın sağlıklı bir yaşam kenti olduğu dile getirildi.

Madran dağının Bozdoğan’a armağanı olan madran suyu da, hazırlanan belgeselde yerini alırken, madran suyuyla yapılan pide ve Arapapıştı kanyonu unutulmadı. (ÖZGE SÖNMEZ)







 
Son Eklenen Haberler