Takip Et

SON DAKİKA

"Otoyolda hız sınırı değişmedi"

7 Temmuz 2017, Cuma 17:21

     


Aydın İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ otoyolda hız sınırının 92 kilometre olarak belirlendiği şeklindeki haberlerle ilgili açıklama yaptı. Bu iddianın gerçeği yansıtmadığını ifade eden Baştuğ, otoyoldaki hız sınırının saatte 120 kilometre olarak devam ettiğini belirtti.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Kara Yolları Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokolle, otoyollarda hız sınırının 92 km/s olarak belirlendiği iddiasına ilişkin, Aydın İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ açıklık getirdi.

Gazetecilere açıklama yapan Baştuğ, otoyol üzerindeki trafik denetlemelerinin sadece belirli mesafelerdeki hız limitlerine ilişkin olmadığını söyledi. “Şehir içinde uymak zorunda olduğumuz kurallar neyse, otoyolda da aynı kurallar geçerli” diyen Baştuğ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elektronik tespit sistemiyle tespitler yapılıyor. Sadece hız tespitiyle değil. Otoyolda hız limiti 120 kilometredir. Fakat sadece bu hız limiti değil. Cep telefonu kullanmaktan, emniyet kemeri takmamaya, can güvenliğini tehlikeye atmaya kadar akla gelen bütün trafik kuralları otoyolda geçerli. Aslında yeni bir şey getirilmiş değil. Hali hazırda zaten var olan kuralların, otoyolda elektronik denetleme sistemiyle tespit edileceğini vatandaşa duyurmak amacıyla bu durum vurgulandı.”

 

“UYGULAMA SADECE HIZ LİMİTİNİ KAPSAMIYOR”

Otoyoldaki hız sınırında değişiklik olamadığını ifade eden Baştuğ, “Mesela Selatin Tüneli’ne girildiği zaman oradaki hız limiti 80’e düşer. Fakat otoyolda kesilecek cezalar sadece hız limitinden kaynaklı değildir. Tek kural varmış gibi bir algı oluştu. Bu uygulama sadece bu kuralı kapsayan bir uygulama değil. Ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının yüzde 25’i otoyolda gerçekleşiyor. Amaç, bunu azaltmak” ifadelerini kullandı. (NACİ ERİŞ)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     







 
Son Eklenen Haberler