Takip Et

SON DAKİKA

Kaldırım işgali yapan esnafa yaptırım uygulanacak

7 Temmuz 2017, Cuma 12:04

     


Söke'de kaldırım ve yol işgali yapan esnafa ceza uygulanacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, İlçe Güvenlik Kurulu toplantısında, bazı esnafların iş yerleri önüne duba, değersiz eşya ve benzeri şeyler bırakmak suretiyle araç ve yaya trafiğini tehlikeye düşürdüğü konuları ele alındı. Toplantı sonunda kaldırım işgali yapan esnaflara yaptırım uygulanacağı belirtildi.

 

100 ESNAFTAN İMZA TOPLANMIŞTI

Karayolları Trafik Kanunu'nun 14. maddesinde belirtilen bu yasağa uymayanlar hakkında cezai ve idari yaptırımlar uygulanacağı kaydedilen açıklamada, "Bu madde hükmüne uymayanlara da 427 lira para cezası verileceği hükmü yer almaktadır. Bu kapsamda karayolunun ve kamusal alanın vatandaşlar açısından herhangi bir izin olmaksızın kısıtlanması suç teşkil ediyor. İlçemizde mevcut trafik yoğunluğu ve parklanma sorunları da göz önünde bulundurularak halkımız ve esnafımızın ne amaçla olursa olsun yaya ve araç trafiğine engel teşkil eden bu olumsuzlukları ortadan kaldırması, yol kullanıcılarının güvenliği için büyük önem arz etmektedir. Uymayanlara da yetkili idarelerce idari yaptırımlar uygulanacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

Geçtiğimiz ay Söke İstasyon Caddesi'nde esnaflık yapan İbrahim Türktür, İstasyon Caddesi'nde yaşanan kaldırım işgallerinin giderilmesini isteyip 100 esnaftan imza toplayarak Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne iletmişti. (HAKAN AKIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler