Takip Et

SON DAKİKA

Girit şarkıları yetim kaldı

7 Temmuz 2017, Cuma 14:10

     


Seslendirdiği Girit şarkılarının yanı sıra yakın tarihe kadar düğün ve eğlence sektörüne cümbüşü ile hayat veren yerel sanatçı Hüseyin Yorulmaz (96) yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle önceki akşam vefat etti.

 

Mübadele ile Girit’den Anadolu’ya göç eden ailenin oğlu olan görme engelli Hüseyin Yorulmaz, seslendirdiği Girit şarkıları ile yörede yaşayan Girit kökenli yetişkinlerin memleket özlemlerini giderirken bu kültürün yeni nesillere taşınmasına ve yaşatılmasına katkı sağlıyordu.

 

Hüseyin Yorulmaz’ın cenazesi Davutlar Osmaniye Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Osmaniye mezarlığında defnedildi. Giritliler Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yunus Çengel, ”Rahmetli Hüseyin Amcamız Türkiye'de Girit şarkıları söyleyen son sanatçılardandı. Türkiye'de Giritliler için büyük bir değer yitirilmiştir.

Hüseyin Amcamıza Allah'tan rahmet diliyoruz, ailesinin ve tüm Girit camiasının başı sağolsun”şeklinde konuşarak duygularını dile getirdi.(NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...      







 
Son Eklenen Haberler