Takip Et

SON DAKİKA

Kocagür'e yapılan çalışmalar değerlendirildi

7 Haziran 2017, Çarşamba 16:42

     


Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında Kocagür Mahallesinde yapılan Aile Ziyaretleri ve Sosyal İyileştirme çalışmaları değerlendirildi. Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, problem yaşayan ailelerin çözüm aşamasında sabırlı olmaları gerektiğini söyleyerek, yapılan çalışmalardan bahsetti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Sosyal Güvenlik Kurumu Konferans Salonu’nda Aydın Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Aile Sosyal Destek Programı kapsamında gerçekleşen çalışmalar anlatıldı. 28 Mart ve 24 Mayıs tarihleri arasında Kocagür Mahallesinde aile ziyaretleri gerçekleştiğini söyleyen Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, “Bugün arkadaşlarımızla bir araya gelmemizin nedeni, sadece Kocagür’ ü değil diğer yüksek riskli, dezavantajlı ve büyük ölçüde dışlanmışlık yaşayan mahalleleri de değerlendirmektir. Biz burada ailelere sosyal müdahalede bulunuyoruz. Onların dışlanmışlık duygusunu yok ederek tekrar topluma kazandırıyoruz. Sorunların çözüm aşamasında ailelerin ve bizlerin sabırlı olması gerekiyor. Hiçbir zorunluluk olmamasına rağmen bu görevi alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Sosyolog Zeynep Erdoğan, Kocagür Mahallesi’ndeki sorunların toplam 14 maddede değerlendirildiğini söyleyerek, “Kadın, çocuk, yaşlı, engelli, medeni durum, ekonomik durum, konut durumu, suça karışma durumu, uyuşturucu madde kullanımı, dilencilik, okur-yazarlık durumu, genel sağlık sorunları ve intihar durumu olmak üzere 14 ana başlıkta altında sorunlar değerlendirilerek, çözüm önerilerine ilişkin eylem planı oluşturuldu” diye konuştu.

Yapılan çalışmalardan bahseden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“71 hanenin ekonomik yoksulluk durumu tespit edildi ve destek sağlandı. Kocagür Mahallesi’nde tespit edilen işsizlik problemine yönelik 57 kişi için Aile Danışmacılarınca İŞ-KUR görüşmeleri gerçekleştirilmiştir. İŞ-KUR aracılığı ile 9 kişi işe yerleştirilmiş ve 48 kişi iş görüşmeleri gerçekleştirerek, süreç takip edilmektedir. 30 çocuğun okula devamsızlığı tespit edilmiş 24 çocuğun okula devamı sağlanmıştır. Mahallede gayri resmi yaşayan 10 çiftin nikah yaptırma hususundaki talepleri alınarak Temmuz ayı itibariyle toplu nikah töreni gerçekleştirilecektir.”

Erdoğan, ihtiyaç sahibi kişilere yardım edildiğini ve aile içi sorunların çözümünde gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi. (ÖZGE SÖNMEZ)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler