Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlı fırıncıdan örnek davranış

7 Nisan 2020, Salı 12:29

     


Söke'de Ağaçlı ekmek fırını, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz ekmek dağıtımı yapıyor.

Aydın'ın Söke ilçesi Atatürk Mahallesi'nde fırıncılık yapan Cemal İlboğa, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle mağduriyet yaşayanlara yönelik "ücretsiz ekmek" çalışması başlattı.

İlboğa, iş yerinin camına astığı afişe, "Koronavirüs nedeniyle işinden ayrılmak zorunda kalan vatandaşlarımızın ekmek ihtiyacı karşılanmaktadır" yazdı. İlboğa'nın bu davranışı, sosyal medyada da beğeni aldı.

Fırın çalışanları, sokağa çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş üstü vatandaşların ekmek ihtiyacını da evine giderek karşılıyor.

İnsanlık adına zor bir süreçten geçtiğini dile getiren işletmeci Cemal İlboğa salgın nedeniyle işsiz kalan Söke'deki kardeşlerimize gücümüzün yettiğince ücretsiz olarak paylaşmaya çalışıyoruz.İnşallah herkes elinden geleni yapar.Ülke olarak güçlüyüz aşarız diye düşünüyorum.İhtiyacı olan herkes gelip alabilir.65 yaş üstü vatandaşlarımıza evlerine kadar hizmet veriyoruz. Bunu bir kampanya olarak değil manevi bir görev olarak yapıyoruz. İnşallah normal hayatımıza geçene kadar bu hizmetimizi devam ettireceğiz" diye konuştu.

Hayırsever fırıncının başlattığı yardım kampanyasından günde yaklaşık 400-500 ekmek ihtiyaç sahiplerine ulaştığı öğrenildi. (NECATİ MALDAR)







 
Son Eklenen Haberler