Takip Et

SON DAKİKA

Savaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı

7 Mart 2021, Pazar 21:36

     


AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Savaş, mesajında şu ifadelere yer verdi; "Kadınlar topluma umut aşılayan, yaşamın bir diğer adıdır. Kadın, ailenin en önemli yapı taşı; aile ise toplumu ayakta tutan yapı taşıdır. Kadınlara verilen destek; çocuktan gence, bireyden aileye, topluma her açıdan destek sağlar.

AK Parti olarak verdiğimiz mücadelemizde kadınlarımızın gücü bizi çok daha ileri taşımaktadır. Kadının güçlenmesi demek; Türkiye’nin güçlenmesi demektir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizde kadınlarımız adına reform niteliğinde değişiklikler hayata geçirdik. Eğitimden sağlığa, siyasal hayata katılımdan istihdama kadar kadınları hem ekonomik, hem de toplumsal açıdan güçlü, ülke kalkınmasına olumlu değer katacak gerçek kimliğine kavuşturduk. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın değerli eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde, eğitimden üretime, kadınlarımıza yönelik birçok proje hayata geçirildi. Tüm bunların yanı sıra, 2009 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) kadın politikalarının standardize edilmesini sağlamakta, anayasal düzenlemelerle de kadınlara pozitif ayrımcılık için fırsatlar oluşturmaktadır.

Duymaya dahi tahammülümüz olmayan şiddete karşı sıfır tolerans diyoruz. İstismar ve her türlü ayrımcılığın karşısında duruyoruz. Biliyoruz ki kadına karşı şiddet masumiyeti yok eder, toplumu zehirler. Ne kadınlar ne de toplum bu kötülüğü hak etmiyor.

Bu duygu ve düşüncelerimle, hayatın her alanında önemli görevler üstlenerek toplumları geleceğe taşıyan; üreten, öğreten, yetiştiren, icra eden, uygulayan; nesilden nesile ayna tutan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum." (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler