Takip Et

SON DAKİKA

TÜGVA Kudüs için İslam alemine çağrıda buludu

6 Aralık 2017, Çarşamba 16:55

     


Amerika Birleşik Devleti’nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını ilan edeceğini açıklaması üzerine Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) Aydın İl Temsilciği, basın açıklaması yaparak İslam alemine hareket geçmesi için çağrıda bulundu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

TÜGVA Aydın İl Temsilciliği Atatürk Kent Meydanı’nda Kudüs’ü İsrail işgalinden kurtarmak için İslam alemine çağrıda bulundu. TÜGVA Aydın İl Temsilciliği Başkan Vekili Sefa Şık, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma iddiasına tepki gösterdi. Şık, Filistin’in Büyük İsrail Projesi çerçevesinde adım adım işgal edildiğini belirterek, “İlk kıblemizin bulunduğu Filistin’de Müslüman semtleri bombalanırken, masum kadınları, erkekleri, çocukları dünyanın gözü önünde cami avlusunda katledilirken bunu yapan işgalci güruh şımarıklıkla nitelendirip şirin göstermeyi alçaklık olarak nitelendiriyoruz” dedi.

 

“BU TÜM İSLAM ALEMİNİN NAMUSUDUR”

İslam aleminin harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Şık, “İslam’ın ilk kıblesinde dahi ezan-ı Muhammed’in yasaklanması, son olarak da Kudüs’ün işgalci Siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslam alemine hatırlatıyoruz. Alem-i İslam’ı reel politik kaygılardan arınarak, Amerika’dan, İsrail’den değil Allah’tan korkmaya O’na teslim olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

 

Şık, saldırgan medeniyetin mensuplarını insanlığa davet ederek sözlerine şöyle devam etti: “New York’un 1 gece aydınlanması için tüm gönül coğrafyamızı ateşe atanlar, Kudüs'ümüzün bir anlık karanlığa bürünmesinin sonuçları çok ağır olacaktır. Tarih bize göstermiştir ki Theodor Herzl'ın rüyasıyla hareket edenler, bu çağın Selahittin'lerini, Abdülhamid'lerini hesaba katmazlarsa acı bir kabusa uyanacaktır. İslam Dünyası daha neyi bekliyorsunuz? Daha ne kadar kendi kardeşlerinize, ümmetin meselelerine sağır, dilsiz kalacak, görmezden geleceksiniz? Filistin dar bir coğrafyada bulunan bir takım insanların meselesi değil, tüm İslam aleminin namusudur.” (ÖZGE SÖNMEZ)

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler