Takip Et

SON DAKİKA

Didim’e 23 milyonluk büyük yatırım

6 Aralık 2017, Çarşamba 15:13

     


Aydın’ın önemli turizm merkezleri arasında bulunan Didim’e bağlı Akbük Mahallesi’ne tarihin en büyük yatırımı gerçekleşiyor. Bugüne kadar altyapı hizmetlerinden beklediğini bulamayan Akbük Mahallesi’ne kanalizasyon hattı çalışmaları için yer teslimi gerçekleştirildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yılların kanayan yarası olan Akbük kanalizasyon ve altyapı, yer teslimi yapılarak çözüme kavuşturuluyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da yakından takip ettiği bu sorunun çözümü için adım atan Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), 18 kilometrelik ilk etabını tamamladığı çalışmanın ikinci etabına 23 milyon liralık yatırım yapacak. Akbük Yerel Hizmetler Merkezi binasında gerçekleşen yer teslimi toplantısına Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Akbük Muhtarı Mehmet Çamlı, İLBANK yetkilileri ve yüklenici firma temsilcileri katıldı. Akbük’ün kuruluşundan bu yana beklediği kanalizasyon hasretini noktalayacak olan ASKİ, 82 kilometre hat yapacak ve bir terfi merkezi inşa edecek.

 

“AKBÜK, HİZMETİ HAK EDİYOR”

Akbük’ün her geçen gün gelişen bir bölge olduğunu belirten Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, daha evvelden belde belediyesi olduğunu, Büyükşehir Kanunu kapsamı içerisinde Didim’in mahallesi olduğunu söyledi. Didim Belediyesi olarak Akbük’te çok şey yapmak istediklerini belirten Atabay, “Gerçekten Akbük halkı hizmeti hak ediyor. Doğası, denizi ve oradaki insan yapısıyla güzel bir mahallemiz. Fakat altyapı olmadığından üst yapıyla ilgili yol veya kaldırım yapamıyorduk. Çünkü Akbük’ün ve Fevzipaşa’nın tamamının altyapısı yok” dedi.

İHALEYİ YAPILIP YER TESLİMİ GERÇEKLEŞTİ

Konuyu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na anlatarak, bununla ilgili olarak bir şeyler yapmaları gerektiğini kendisine izah ettiklerini ifade eden Atabay, “Çok kısa süre içerisinde adımlar atıldı ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nden gerekli kararlar alındı. Netice olarak da sözleşmeyi yapıp, yer teslimini gerçekleştirdik. İller Bankası’ndan kullanılan kredi ve yapılan ihale ile konuyu neticelendirmiş olduk” diye konuştu.

 

2019’UN BAHAR AYLARINDA TAMAMLANACAK

Yatırımın Didim’e hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, şunları söyledi: “Bu yapılması gereken ve çok geç kalınmış bir şeydi. İzmir’e 1 saat 15 dakika mesafedeki Ege’nin en güzel kıyılarından bir tanesi, Aydın’ın deniz ile batı dünyası Avrupa’ya açılan iki kapısından birinde ve Akbük gibi cennet köşesinde kanalizasyon altyapı hizmetinin olmaması kabul edilebilir bir şey değil. Aralık ayının sonuna doğru ilk kazma vurulacak. 3 yıllık bir süre var ama insanların tatil yaptıkları dönemlerde çalışılmayacak. Çalışmalar 2019’un bahar ayları gibi sonuçlanacak.”

 

“AKBÜK’TE TURİZM CENNETİ YARATACAĞIZ”

Oldukça külfetli bir maliyeti olan altyapı çalışmasının çok gerekli olduğunu kaydeden Başkan Atabay, sözlerini şöyle tamamladı: “Hem ilçemize, hem ilimize çok büyük faydası olacağına inandığım bir yatırımı gerçekleştirmiş olacağız. Yatırımın Didim’e, Akbük’te oturan yerleşik vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Altyapı bittikten sonra üstyapıyı düzgün bir şekilde planlayarak çok kısa süre içerisinde Akbük’te turizm cenneti yaratacağız. Başta Büyükşehir Belediye başkanımız Özlem Çerçioğlu olmak üzere ASKİ’ye ve tüm teknik kadroya teşekkür ediyorum.”

 

AKBÜK’TE BÜYÜK SEVİNÇ

Yıllardır kanalizasyon alt yapısının eksikliğinden ötürü çok sıkıntı yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar ise hazırladıkları pankartla ve sözlü olarak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti. (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler