Takip Et

SON DAKİKA

Çine'de 'yağlı' meclis toplantısı

6 Aralık 2017, Çarşamba 14:26

     


Çine Belediye Meclisi 2017 yılının son toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyelerine Çine Belediyesi Soğuk Sıkım Organik Zeytinyağı Fabrikası'nda üretilen zeytinyağı hediye edildi. Toplantıda açıklama yapan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, deneme sıkımlarını sürdürdüklerini önümüzdeki günlerde seri üretime geçeceklerini söyledi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Çine Belediye Meclisi 2017 Aralık ayı toplantısı Çine Belediyesi Fen İşleri Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Meclis, 5 maddeyi görüşerek karara bağladı. Maddelerin her biri oy birliği ile kabul edildi. Belediyede çalıştırılmak istenilen tam zamanlı gıda mühendisinin ücreti bin 430 lira olarak belirlendi. Meclis, belediye tarafından üretilen Topçam Zeytinyağları fiyatlarını da görüşerek karara bağladı. Organik zeytin sıkım ücreti kilogramı 0.12 lira, zeytin sıkım fiyatı ondalık yüzde 7, naturel zeytinyağı 0.5 litre 12 lira, naturel zeytinyağı 1 litre 20 lira, naturel zeytinyağı 2 litre 40 lira, naturel zeytinyağı 5 litre 100 lira. Organik zeytinyağı 0.5 litre 15 lira, organik zeytinyağı 1 litre 25 lira, organik zeytinyağı 2 litre 45 lira, organik zeytinyağı 5 litre 110 lira olarak belirlendi. Ayrıca fabrikada zeytin yağını sıktırmak ve ambalajlamak isteyenler için ise litre başına bir lira ücret alınması uygun görüldü. Beşiktaş Belediyesi'nin Çine Meslek Yüksek Okulu'na yapılacak olan amfi için bağışlayacağı 100 bin lira meclis tarafından kabul edildi.

 

DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI 2018'DE DEVAM EDECEK

 

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, ay içerisinde örnek olarak ilçedeki iki-üç evin doğalgaza kavuşturulacağını ifade ederek, doğalgaz çalışmalarını gerçekleştiren Enerya şirketinin 2017 bütçesini durdurduğu ancak çalışmaların yılbaşının ertesi günü kaldığı yerden başlayacağını belirtti.

 

AYDIN'DA 9 KURUŞ DAHA AZ

 

AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Doğan, ASKİ tarafından yapılan su zammına dikKat çekerken, vatandaşların bu zamdan rahatsızlık duyduklarını belirtti. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ise İstanbul ve Ankara gibi illerdeki su indiriminin sadece popülist bir yaklaşım olduğunu belirtirken, "İndirime giden illerde belediye başkanları değişti. İndirimlerin popülist olduğunu düşünüyorum. Neye indirim yapıldı ki suya yapılsın" ifadelerini kullandı. Ardından meclis üyeleri arasında 'Denizli'de mi su daha ucuz Aydın'da mı?' polemiği yaşanırken, meclis üyeleri telefonlarına sarılarak ASKİ ve DESKİ'nin internet sitelerinden su ücretlerini inceledi. Merkez yerleşim yerleri göz önünde bulundurulduğunda Aydın'daki su ücretinin Denizli'ye göre kümülatif anlamda 9 kuruş daha az olduğu kanısına varıldı.

 

GURMELİK YAPACAKLAR

 

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, her meclis üyesine Çine Belediyesi Soğuk Sıkım Organik Zeytinyağı Fabrikası'nda üretilen 5 litrelik zeytinyağı hediye ederken, "Şuan deneme üretimimiz devam ediyor. Arkadaşlar tadına bir bakın. Beğenecek misiniz? Önümüzdeki günlerde de seri üretime geçerek, yağlarımızı satışa çıkartacağız" diye konuştu. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler