Takip Et

SON DAKİKA

Sütçü Bekir, kendisini hayvanlarına adadı

6 Aralık 2016, Salı 09:25

     


Söke’de ‘Sütçü Bekir’ lakabıyla tanınan Bekir Kuşçu, emekli olduktan sonra hobi amaçlı kurduğu çiftliği, çeşitli hayvanların barınağı haline getirdi. Kuşçu, hayvanların insanlardan daha sadık olduklarını söyledi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke’de yıllarca süt satarak geçimini sağlayan, 60 yaşındaki, evli ve 3 çocuk babası Bekir Kuşçu, hayvanlara olan sevgisi nedeniyle İzmir’de olan ailesi ile birlikte yaşamak yerine çiftliğinde beslediği hayvanlarla bir arada olmayı seçti.

Çocuklarının zaman zaman çiftliğe gelerek hasret giderdiğine değinen Bekir Kuşçu, “Babam hayvancılık yapıyordu. Ben de büyüdüm ve büyükbaş hayvancılık yaparak Söke’de sütçülük yapmaya başladım. Bu nedenle burada herkes beni ‘Sütçü Bekir’ lakabıyla biliyor. SGK’dan 2007 yılında emekli olunca sütçülüğü bıraktım. Bir süre yapmadım. Ama hayvan sevgisi beni bırakmadı. Bağarası-Söke yolu üzerinde aldığım araziyi hobi amaçlı olarak çiftliğe çevirdim. Çiftliğin adını da ‘Sütçü Bekir Çiftliği’ koydum. Burada tavuk, ördek, kaz, koyun, büyükbaş hayvan, güvercin, köpek ve çeşitli hayvanları besliyorum. Hayvanları besliyor, isteyene satıyoruz, bazen de eşe dosta veriyoruz” dedi.

HAYVAN SEVGİSİ AĞIR BASTI

Hayvan sevgisinin insan sevgisinden daha ağır bastığına vurgu yapan Kuşçu, “Hayvanları çok seviyorum, bu nedenle onlarla ilgilenmek zor gelmiyor. İnsanlarla uğraşacağıma hayvanlarla uğraşmak daha iyi geliyor bana. Onlara olan bağım nedeniyle bırakamıyorum. Hayvanlar nankör değildir, verdiğin emeğin karşılığını mutlaka alırsın. Ömrüm yettiğince de onlara bakacağım ve birlikte yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu. (BURHAN CEYHAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler