Takip Et

SON DAKİKA

3. Geleneksel Güvercin ve Kanarya Festivali ilgi gördü

6 Aralık 2016, Salı 11:05

     


Nazilli 3. Geleneksel Güvercin ve Kanarya Festivali yapıldı. Ahmet Şensan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen festivalde bin 500 güvercin, yüzlerce kanarya ve muhabbet kuşu meraklılarının beğenisine sunuldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bazı kuşların açık artırmayla satışı yapılırken Nazilli Güvercin Yetiştirme Üretme ve Tanıtma Derneği Başkanı Murat Şimşek, festivale her yıl artan ilgiden memnun olduklarını belirterek bu yıl 3.‘sü yapılan Nazilli 3. Geleneksel Güvercin ve Kanarya Festivali'ne iyi bir katılım sağlandığını söyledi.

Desteğinden dolayı Başkan Haluk Alıcık’a teşekkür eden Murat Şimşek, “Nazilli’de bu yıl 3. kez festivalimizi yapıyoruz. İlgi ve katılımdan çok memnunuz. Diğer illerde buradaki ilgi ve katılım oranı sağlayamıyoruz. Bu yüzden bize destek veren Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Nazilli Güvercin Yetiştirme, Üretme ve Tanıtma Derneği Başkanı Murat Şimşek, Başkan Alıcık’a sağladığı desteklerden dolayı tüm kuşseverler adına plaket takdim etti.

Festivale getirilen çeşitli türdeki kanarya ve muhabbet kuşlarının yanı sıra Osmanlılar döneminde padişahların ve şehzadelerin beslediği hünkâr güvercinleri, festivale katılan kuşseverlerin ilgisini çekerken Nazilli Belediyesi sponsorluğunda düzenlenen festival sonunda etkinliğe katılan üreticilere plaket verildi.

"BEN DE GÜVERCİN BESLİYORUM"

Salondaki tüm kuş çeşitlerini inceleyen ve haklarında bilgi alan Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Belediye olarak özellikle hayvanseverlerimizin bu tür etkinliklerine destek veriyoruz. Hem ilçemizin tanıtılmasını hem de hayvanseverlerin burada buluşarak kaynaşmasını sağlamak istedik. Ben de bir güvercin besleyen ve seven olarak festivali çok beğendim. Nazilli Ahmet Şensan Kültür Merkezi'nde düzenlenen 3. geleneksel güvercin ve kanarya festivalini organize eden Nazilli Güvercin Yetiştirme ve Tanıtım Dernek Başkanı Murat Şimşek ile yönetim kuruluna ve burada emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hayvanseverlerin ve yetiştiricilerin kaynaşmasını sağlamak, buradaki en büyük hedefimiz. Bu hedefe de ulaştığımızı düşünüyorum. Dernek Başkanımız Murat Şimşek diğer ilçelerdeki, illerdeki kuşçuları ziyaret ederek bir sonraki yıl neler yapılabilir, bunların etüdünü yapıyor ve bu işi ilerletiyor. Ben şahsen şunu söylemeliyim ki kendi kümesimdeki güvercinlerime bakıyor ve rahatlıyorum. Sanki onlar benim bütün stresimi alıp götürüyor, psikolojik olarak da bütün yorgunluğumu atıyorum. Bugün burada benim de 2 tane güvercinim var. Ben de bir çift güvercinim ile bu festivalde yer alıyorum” dedi. (HABER MERKEZİ) 

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler