Takip Et

SON DAKİKA

Tamirciler Çinlilere minnettar

6 Ekim 2016, Perşembe 08:52

     


Çin malı motosikletlerin yaygınlaşmasıyla birlikte motosiklet tamirciliğinin altın çağını yaşadığını belirten tamirci Ali Sinen, “Ancak gençler masabaşı iş istiyor. Geleceğin mesleğine burun kıvırıyorlar” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

TEKNOLOJİYE AYAK UYDURUYORLAR

Bozdoğan Eski Sanayi Sitesi’nde motosiklet tamirciliği yapan Ali Sinen, mesleğinin Çinliler sayesinde altın çağını yaşadığını söyledi. Çin malı motorların yaygınlaşmasıyla birlikte işlerinin açıldığını belirten Sinen, “Türkiye genelinde Uzakdoğu menşeili motosikletler yaygınlaştı. Bunlar ucuz fakat dayanıksız oluyor.10 yıl öncesine kadar Avrupa markalı motosikletler tutuluyordu. Şimdi her yerde Çin malı motor var. Onlar da sık sık arıza yapıyor. Haftada bir tamire gelen Çin malı motosiklet sahipleri ile arkadaş gibi olduk'' dedi.

KIRSAL KESİM VİTESLİ MOTORLARI TERCİH EDİYOR

Vatandaşın sıfır aldığı motosikleti garanti süresi bitinceye kadar servise götürdüğünü aktaran Sinen, “Serviste sıra oluyor ve randevu veriyorlar. Bizde ise böyle bir şey olmuyor. Aynı şekilde her arıza da garantiye girmiyor. Bozdoğan nüfusunun büyük çoğunluğu kırsal kesimde yaşıyor. Bu yüzden motosiklet kullanımı yaygın. Bunlar bize yarıyor'' diye konuştu. Mesleğe çocukluğundan beri merak sardığını ve yaklaşık 16 yıldır motosiklet tamirciliği yaptığını ifade eden Sinen, motosiklet teknolojisinin her geçen gün geliştiğini, kendilerinin de buna ayak uydurduklarını kaydetti. (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler