Takip Et

SON DAKİKA

Mecliste centilmenlik

6 Ekim 2016, Perşembe 15:38

     


Karacasu Belediye Meclisi'nde hizmetli ile başkan yardımcısı maaşının kıyaslanmasından kaynaklanan gerginlik giderildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Karacasu Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantısında hizmetli maaşının, başkan yardımcısı maaşından fazlalığı, gündem konusu oldu. Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ve MHP’li Meclis Üyesi Necdet Kuzu arasında su meselesi yüzünden eylül ayında yaşanan gerginlik ekim ayı meclis toplantısında tarafların birbirlerini yanlış anladıklarını ifade etmeleri ve karşılıklı özür dilemeleri ile tatlıya bağlandı.

Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, geçen dönem meclis toplantısında sürekli gündeme getirdiği su meselesi yüzünden kendisini öfkelendiren MHP’li Meclis üyesi Necdet Kuzu’dan özür diledi. Basının önünde şov yapmakla suçladığı meclis üyesi Kuzu’ya, “Benimle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir konuyu sürekli gündeme taşıyorsun. Defalarca cevap vermiş olmama rağmen aynı şeyleri gündeme taşıyorsun. Bir daha bu konuyu gündeme getirirsen kırıcı olurum” diyerek terslediği Meclis Üyesi Kuzu, önceki gün yapılan ekim ayı toplantısında Başkan’ın affına sığınarak yaptığı konuşmada, her türlü kararın altına imza atıp büyük sorumluluk altına giren başkan yardımcısının, bir hizmetliden daha düşük maaş almasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

HİZMETLİNİN MAAŞI BAŞKAN YARDIMCISI MAAŞINDAN ÇOK

Daha önceki meclis toplantısında başkan yardımcı ve hizmetli maaşlarını soran Meclis Üyesi Kuzu, Başkan Büyükyapıcı’dan “Yasalar gereği başkan yardımcısı maaşı, belediye başkanı maaşının üçte ikisini geçemez. Bu şekilde alınan meclis kararı doğrultusunda maaş ödeniyor” cevabı almıştı. Ekim ayı meclis toplantısına başkan yardımcısı ve hizmetli maaşını bir kez daha gündeme getiren Kuzu, “Her türlü sorumluluğu olan başkan yardımcısı 2 bin 815 lira maaş alırken, hiçbir sorumluluğu olmayan bir hizmetli 3 bin 325 lira maaş alıyor. Bundan rahatsızlık duydum. Bu yanlışın düzeltilmesini talep ediyorum” dedi. 

“YANLIŞ ANLAMIŞIM”

Bu sözleri duyan Başkan Büyükyapıcı, “Ben sizi yanlış anlamışım. Sadece bu tavrım için dahi sizden özür diliyorum. Geçen toplantıda başkan yardımcısı ve hizmetli maaşını sorunca sanki başkan yardımcımız çok para alıyormuş da onu sorguluyor muşsun gibi algıladım. Yanlış değerlendirdim. Oysaki sizin kastınız tam tersiymiş. Bir hizmetlinin maaşından bile az maaş alıyor. Geçen toplantıda dikkate almayıp adeta geçiştirmeye çalışmıştım. Bir dahaki toplantıda gündeme getirin, nasıl uygun görüyorsanız bu yanlışı düzeltelim” dedi.

 TAVRININ YANLIŞLIĞINA DİKKATİ ÇEKTİ

Her toplantıda gündeme getirdiği su meselesindeki tavrının yanlış olduğunu vurgulayan Büyükyapıcı, su sıkıntısı çeken Yenice’nin sorununu çözmek için uğraşmak varken öyle bir tavır takınmasının yanlış olduğunu dikkat çekti. Büyükyapıcı, “Birileri almış, birileri satmış. Benimle hiçbir ilgisi olmayan bir konuda benimle tavırlı konuşman zoruma gitti. Bu su sorununu birileri uğraşmak didişmek, çözemeyeceğimiz sorunlarla uğraşmak yerine, yeni kaynaklar bulup çözmeliyiz” dedi. 

DANDALAS BARAJI’NIN İÇME SUYUNA KAVUŞTUĞUNU ÖMRÜMÜZ YETMEZ

Belediye Başkan Vekili Erdinç Gümüş, DSİ’nin Nazilli’nin içme suyunu karşılayacak Dandalas Barajı’nın içme suyu hattı projesinin gündeme alındığını söylemesi üzerine sözlerine devam eden Büyükyapıcı, şöyle konuştu: “Dandalas Barajı’nın içme suyuna kavuşturulmasını görmeye ne sizin ömrünüz ne de benim ömrüm yeter. Sizin döneminiz biter, göremeyiz. Biz vekiller gibi siyaset ayağı mı yapacağız. Bizim bulacağımız çözüm bu değil. Sondaj yapılıp yeni kaynaklar bulunabilir. ASKİ olarak suyu satıp parasını alıyor musun? Gelirin var mı? Amaç kendi suyunu vermiş bu halka su bulmak, alternatif üretmek için çözüm bulmamız lazım. Başkasının aldığı sattığı, usullüydü, usulsüzdü ben avukat değilim, hakim değilim. Elimde belge, evrak yok. Beni bu noktada sıkıştırdığın zaman ben kopuyorum.” 

ŞİKAYET MERCİ BEN DEĞİLİM

ASKİ, AYBA ya da Büyükşehir ile ilgili şikayet mercinin kendisi olmadığını vurgulayan Başkan Büyükyapıcı, “Bu konuda sürekli muhtarları da ikaz ediyorum. Size de söylemiş olayım. Şikayet merci ben değilim. Şikayetlerinizi ya da taleplerinizi Büyükşehir’e yapın. Gidin dilekçe verin. Bizler de nazı geçen insanlar olarak, şikayet ya da taleplerinizin takipçisi olalım.”

EL SIKIŞTILAR

Meclis üyesi Necdet Kuzu, amacının tavır koymak değil, birlikte çözüm üretmek olduğunu ancak, yanlış anlaşıldığını belirterek, başkandan özür diledi. Her ikisi de el sıkışarak, önceki yaşanan tartışmaları unutup konuyu tatlıya bağladı. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler