Takip Et

SON DAKİKA

Kışın habercisi çıntarlar kapış kapış

6 Ekim 2016, Perşembe 14:58

     


Sonbaharda çamlık alanlarda kendiliğinden yetişen çıntarın sezonu açıldı. Geçtiğimiz günlerde sezonun ilk çıntarı Bozdoğan pazarında satışa çıkarılırken Çine pazarlarında da tüketiciyle buluşturuldu. Çineli çıntar satıcısı Müesser Şeker, Madran Dağı’ndan topladığı mantarın pazarın erken saatlerinde kapış kapış alındığını söyledi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Hiçbir maliyeti olmayan ve dağlardan toplanan çıntarın kilosu 4 liradan satılırken özellikle ormanlık, yüksek mahallelerde yaşayan vatandaşlar, çıntar sayesinde ekmek parası kazanıyor. Ege Bölgesi’nde sonbahar yağışlarıyla birlikte çam ağaçlarının altlarında ortaya çıkan çıntar, çevrede yaşayan insanlara hem uğraş hem de ekonomik destek sağlıyor.

PAZARDA HERKES ÇINTAR ARIYOR

Çine pazarında çıntar satan, Kavşit Mahallesi'nden Müesser Şeker (52), “Çıntarları kendimiz için topluyoruz. Kendileri toplayamayan vatandaşlarımıza da kilosu 4 liradan satıyoruz” dedi. Şeker, çıntarın kırmızı etten de lezzetli olduğunu belirtirken seveninin çok olduğunu, önümüzdeki günlerde beklenen yağışlar ile daha da çoğalacağını ve vatandaşların daha çok çıntar tüketebileceğini ifade etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler