Takip Et

SON DAKİKA

Büyükşehir ilk kazmayı vurdu

6 Ekim 2016, Perşembe 15:58

     


Atatürk Spor Tesisi Kompleksi’nin temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Söz verdiğimiz projeleri yapıyoruz. 14 yılda 7 kilometrelik yolu bitiremediler" dedi. CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ise, "Açıklamamdan rahatsız olan var. Meydana çık endamını görelim" diye konuştu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Kemer Mahallesi’nde yapılacak olan Atatürk Spor Tesisi Kompleksi’nin temel atma töreni gerçekleşti. Programın açılış konuşmasını yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Yerel seçimlerde sizlere mutlaka ve mutlaka bu projeyi gerçekleştireceğiz diye söz vermiştik. Seçimlerde Didim’den Buharkent’e kadar olan söz verdiğimiz yatırımların açılışlarını ve temel atma törenlerini sizlerle beraber bir bir gerçekleştiriyoruz. Bu bizim için çok büyük bir mutluluk ve bununla gurur duyuyoruz. Atatürk Spor Tesisi Aydın’ın yıllardır beklediği, çok önemli bir yatırım. Bizim için gençler çok önemli çünkü onlar bizim geleceğimiz. Aydın’da gençlerimizin yararlanabileceği, donanımlı bir spor tesisini mutlaka yapacağız dedik. Tesisimizin bugün temelini atacağız” dedi.

"AYDIN'DAN DÜNYA ŞAMPİYONU ÇIKACAK"

Tesisin 10 ay sonra hizmete gireceğini hatırlatan Çerçioğlu, “Bu eser 19 milyon 685 bin liraya mal olacak. 21 bin 500 metrekare alanı kapsıyor. İçerisinde açık ve kapalı olmak üzere iki tane olimpik yüzme havuzu olacak. Gerçekten Aydın’ın böyle bir tesise ihtiyacı var. Kapalı yüzme havuzu maalesef yoktu. Yine tenis kortları yoktu. Mahalle sakinleri ve çocuklar artık burada gönlünce spor yapabilecek. Kafe, termal sağlık tesisi, fizyoterapi merkezi, engelli çocuklar için rehabilitasyon havuzları bulunacak. 2 bin metrekarelik de dev bir seyir terası planlıyoruz. Tabi ki bunlarla biz yetinmeyeceğiz. Bunların daha fazlasını Aydın’a kazandıracağız. Buradan söz veriyorum. Bu tesiste pek çok Aydınlı şampiyon çocuklarımızın ilk alt yapısını çalışma yaptığı bir tesis olacak. Aydın’dan biz Türkiye şampiyonları çıkartacağız. O da yetmez diyoruz ve dünya şampiyonları çıkartacağız. Yeter ki biz Türk gençliğine alt yapıyı hazırlayalım” diye konuştu.

"GIYBET ETMEYE BAŞLIYORLAR"

Boş lafa ve dedikodulara hiçbir zaman itibar etmediklerini kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Aydın’da biz bir hizmet ve eser üretmeye başlıyoruz. Kazmayı vuruyoruz ama malum kişiler gıybet etmeye başlıyor. ‘Yok efendim ne gereği varmış. Büyük olmuş. Küçük olmuş. Ucuz olmuş. Pahalı olmuş’ diyerek gıybet yapıyorlar. Bu malum kişiler hiçbir şey yapmıyor. Yapmadıkları gibi yapana da engel olmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz Büyükşehir olarak tüm gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Eserlerimiz tek tek ortada” dedi.

“14 YILDA 7 KİLOMETRELİK YOLU BİTİREMEDİLER”

Geçen günlerde 15 Temmuz Demokrasi Kavşağı’nın açılışını gerçekleştirdiklerini ifade edem Çerçioğlu, “Fakat malum kişiler sürekli yaptığımız hizmetlere karşı bir rahatsızlık, bir karın ağrısı ve sürekli eleştiride bulundular. Çünkü kendileri hiçbir iş yapmıyor. Yapana sürekli engel çıkartıyorlar. Biz iki yıl içerisinde 787 kilometre yol yaptık. Bunlar 14 yılda içerisinde 7 kilometre yolu bitiremediler. Aydın’da kim taş üstüne taş koyuyorsa Allah ondan razı olsun. Bunların işi yok gücü yok. Yapana engel olma. Bırak Aydın hizmet alsın” diye konuştu.

“KAZIK İŞLERİNİ BIRAK, OTOBANIN DEVAMI NE OLACAK?”

Otoban projesini eleştiride bulunan Çerçioğlu, “Otobanın devamı ne olacak ? Neden Buharkent’ten Denizli’ye kadar gitmiyor? 14 yıldır niçin yapmadınız? Kökş, Sultanhisar, Nazilli, Kuyucak ve Buharkent’te yaşayan vatandaşlarımız niçin bu hizmeti alamıyorlar? Bunların cevabını bekliyorum. 14 yıldır Denizli’ye bu otoban neden yapılmadı? Bizim yaptığımız köprülü kavşağı sürekli eleştirdiler. Kazık az olmuş, kazık çok olmuş. Sen bırak kazık işlerini. Allah kem gözlerden bizi korusun. Bunların nazarından Aydın’a bir şey olacak diye korkuyorum. Bunun için köprünün girişine kocaman nazar boncuğu asalım. Nazar etme ne olur, çalış seninde olur. Halk ister, Büyükşehir yapar” ifadelerini kullandı.

“SİZDE YAPIN SIRTIMIZDA TAŞIYALIM”

“Kıskananlar çatlasın" diyerek konuşmasına başlayan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar da, Aydın’ın Milli Takımlar kamp merkezi olması yolunda ciddi adımlar atacaklarını söyledi. Antalya’da yaz döneminde 4 bine yakın yabancı futbol takımının kamp yaptığını ifade eden Baydar, “Neden bizim Kuşadası ya da Didim’de bu kamplar yapılmasın? Diğer ilçelere de bu projeleri yaparız. Köprülü kavşak bazılarını rahatsız etti. Konya’ya ve Kayseri’ye yapılan yatırımların onda birini buraya yapın. Sizleri sırtımızda taşıyalım” dedi.

"KIZ KARDEŞİN VE ENİŞTEN NE İŞ YAPIYOR?"

İsim vermeden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’i eleştiren Baydar, “Köprülü kavşak açışında yaptığım konuşma birisini rahatsız etmiş. Ben ona tekrar soruyorum. Senin kız kardeşin Fatih Üniversitesi’nde çalışıyor muydu? Çalışmıyor muydu? Enişte ne iş yapıyor? Bir çık bakalım meydana endamını görelim. Masumiyet karinesi yüzünden bu lafların konuşulmaması gerekiyormuş. Sen Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda en ufak bir soruşturma olduğu zaman masumiyet karinesini dinlemeden, daha soruşturmayı yapan müfettiş raporunu yazmadan bunları basın ile paylaşmadın mı? O zaman niye aklına gelmedi” diye konuştu.

"AYDIN YATIRIMDA SON 30'DA"

Aydın’ın Türkiye bütçesine katkısı açısından ilk 30 il arasında olduğunu hatırlatan Baydar, “Türkiye, bütçesinden Aydın’a yapılan devlet yatırımı açısından da son 30’da. Aydın olarak biz verdiğimizin karşılığını alamıyoruz. Bunlar yatırım yapmıyor. Neden yapmıyor? Çünkü FETÖ var. Bunlar her şeye FETÖ diyor. Sizler değil miydiniz FETÖ ile birlikte 12 yıl boyunca bir dediklerini iki etmeyen, her istediklerini yapan şimdi ne oldu? Yolsuzluklar çıkınca ortaklık bozuldu. Adamı halife ilan edecektiniz. Aynı menzile koştuklarını söylediler. O menzil Atatürk ve Cumhuriyet olmasın. Böyle ise bu Aydın halkı karşınızdadır. FETÖ’yü başka yerde aramayın. AK Parti’nin içine bakın” diye konuştu.

"MELİK GÖKÇEK KENDİNE BAK"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i de gönderme de bulunan Baydar, “Ankara’da işi gücü bırakmış, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile uğraşıyor. Sen önce Ankara’da yaptıklarının hesabını ver. Bu FETÖ denen örgütün okullarına arsaları parsel parsel satmadın mı? Bunları biz söylemedik. Bülent Arınç söyledi. Sen önce bize laf yetiştirinceye kadar Bülent Arınç’ın sorduğu sorulara cevap ver sayın Gökçek” ifadelerini kullandı.

AÇILIŞA İLGİ YOĞUN OLDU

Açılış konuşmalarının ardından dualar eşliğinde projenin temeli atıldı. Temel atma törenine, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfü Baydar, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP İl Başkanı Bayram İnci, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Efespor Basketbol Takımı, Aydınspor 1923 Futbol Takımı, CHP ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler