Takip Et

SON DAKİKA

Aydın Barosu: Yönetim kurulumuzu hedef göstermeye kimsenin hakkı yok

6 Temmuz 2017, Perşembe 23:52

     


Aydın Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Av. Asiye Yalçın'ın başkan yardımcılığı görevinden alınması ve Av. İlker Üstündağ'ın istifasıyla ilgili bilgi verildi.

Aydın Barosu Başkan Yardımcısı Av. Asiye Yalçın'ın görevden alınmasıyla başlayan tartışma ile ilgili Aydın Barosu Başkanlığından yazılı açıklama yapıldı.

"Baro Başkanlığımız ve yönetim kurulumuz dışında, kamuoyuna aksettirilen hiçbir husus doğru değildir" denilen açıklamada, "Baromuzun kurumsal kimliğini ve Genel Kurulca seçilmiş Yönetim Kurulunu yıpratacak gerçek dışı iddialarda, eylemlerde bulunmaya, hele mağdur edebiyatı yapıp, yönetim kurulumuzu karalamaya çalışarak hedef göstermeye kimsenin hakkı yoktur" ifadeleri kullanıldı.

"İSTİFANIN GEREKÇESİ FARKLI"

Av. İlker Üstündağ'ın genel sekreterlikten istifasının görev değişikliği kararı ile ilgisinin olmadığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyuna yansıtılmaya çalışanın aksine, tüm yönetim kurulunun huzurundaki açık ve net beyanları ile sabit olduğu üzere, Av. İlker Üstündağ istifa kararını ilgili toplantıdan önce almış ve bunu toplantıda ifade etmiştir. Yani İlker Üstündağ'ın istifasının Av. Asiye Yalçın'ın başkan yardımcılığı görevinden alınması ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. İstifa dilekçesinde hiçbir gerekçe olmadığı gibi, bu yöndeki kararını şifahi olarak yukarıda da belirtildiği üzere tüm yönetim kurulunun huzurunda ve başkan yardımcılığı değişikliği konusundaki önergenin oylamasından önce açıklamıştır. İstifa konusunda baromuzca bilinen başka bir gerekçe de yoktur."

"KİMSE KİMSEDEN ÜSTÜN DEĞİLDİR"

Açıklamada, yönetim kurulunun uyumlu ve verimli çalışması için, baro başkanı ve yönetim kurulunun gereken görev değişikliklerini yapmaya devam edeceği ifade edildi. Genel kurulda alınan oylarla, hiçbir yönetim kurulu üyesinin diğerine üstünlük sağlayamayacağı belirtilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Yönetim kurulunda yer alan tüm meslektaşlarımız, yapılmış olan Olağan Genel Kurulda yeterli oy alarak seçilmişlerdir. Hiçbir yönetim kurulu üyesinin birbirinden üstünlüğü olmadığı gibi, üstünlük kurmaya çalışmaya da hakkı yoktur. Baro Başkanlık Divanını seçmek ve değiştirmek, Avukatlık Yasası gereğince  yönetim kurulunun yetkisindedir. Yönetim kurulumuzun kararlarına herkesin saygı göstermesini bekliyoruz." (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     







 
Son Eklenen Haberler