Takip Et

SON DAKİKA

18 yıldır tek kahveci o

6 Temmuz 2017, Perşembe 08:30

     


Aydın-Söke'nin Karakaya Mahallesi'nde bulunan tek kahvenin işletmecisi bir kadın. 18 yıldır Karakaya'daki kahveyi işleten Emine Gökçe, köylülerin de en sevdiği isimlerden biri.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Karakaya'nın tek kahvesini 18 yıldır Emine Gökçe işletiyor. Oğlunun işletmesi için aldığı dükkan, çocuklarının başka yere çalışmaya gitmesiyle kendisine kaldı. O günden bugüne kahvenin işletmesi de Emine Gökçe’de. Dükkan sahibi olmadan önce hayvan yetiştiriciliği ve dayıbaşlık yaptığını belirten Gökçe, kocasının şoförlük yapmasıyla hem bakkala hem de kahveye tek başına bakıyor. Gökçe, “Yardımcı olan yok. Çocukların biri Kuşadası’nda biri de Söke’de. Çocuklar gidince bu dükkan da başıma kaldı. Aklıma da gelmedi, çocuklar bir gitti, bütün iş bana kaldı. Kocam da şoförlük yapıyor. Hem de bakkala bakıyorum. Yazın talebeler olmadığı için kocamın bana 2-3 ay faydası olur. Kışınsa devamlı ben bakıyorum. Çocuk da gelip bazen hayvanlar için yardımcı olur” dedi.

 

Ev işlerini de aksatmadığını anlatan Emine Gökçe, akşam 10’a kadar her iki dükkanı da idare ettiğini ifade etti. Gökçe, "Sabahleyin kalkıyorum, inek sağıyorum, yem atıp buraya geliyorum. Saat 7 buçuk 8 gibi buraya geliyorum. Çay demliyorum, gelen gidenle burada oturuyoruz. Müşteriler bazen yoğun oluyor, bazen olmuyor. Dükkanı da saat 10’da kapatırım" dedi. Köy sakinlerinden Mustafa Seytin, Emine Hanım'ın kahveciliğine alıştığını ve kadın kahvecilerin çevre köylerde de çok olduğunu söyledi. Seytin, "Alıştık tabi; hem bakkala hem de kahveye bakıyor. Ama bu çevrede pek çok kahveci kadın var; ancak en eskisi de Emine Hanım tabii" sözlerine yer verdi. Bir diğer köy sakini Mustafa Aktaş da Emine Gökçe’nin kendileri açısından şans olduğunu ve kadınların daha hassas olduğunu söyledi. (HASAN ALP ŞAHİN)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler