Takip Et

SON DAKİKA

Tales Matematik Yarışması'nda dereceye girenler ödüllendirildi

6 Haziran 2017, Salı 17:31

     


Aydın Özel Başak Koleji Tales Matematik Müzesi’nin düzenlediği 2.Tales Matematik Yarışması'nda dereceye girenler ödüllendirdi. Türkiye’nin değişik noktalarından ödüllerini alamaya gelen öğrenciler Aydın Başak Koleji’nde bir araya geldi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Özel Başak Koleji Tales Matematik Müzesi’nin düzenlediği 2. Tales Matematik Yarışması ödül töreni Aydın Özel Başak Koleji Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti. Aydın Özel Başak Koleji Müdürü Nail Ergun, dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, yarışmaların geleneksel hale getirileceğini söyledi. Ergun, Aydın’ın ilk özel okulu olduklarını belirterek, “Kalitemizi sürekli artırarak dünya çapında da sınav yapar hale geleceğiz. Her zaman ilklerin okulu olduk, olmaya da devam edeceğiz. Yaptığımız çalışmalar, eğitim camiası içinde her zaman sesini duyurur oldu. Amacımız sadece Aydın halkına hizmet değil eğitim öğretim camiası içerisinde eksik gördüğümüz her dalda örnek olmak istiyoruz” dedi. Geleceğin Aziz Sancar’larını ağırlamaktan mutlu olduğunu kaydeden Tales Matematik Müzesi Müdürü Ahmet Akyol, “Bizler bugün çok heyecanlıyız. Hepinizi tebrik ediyorum. Çok güzel bir organizasyonla bir sınav geçirdik. Şunu biliyoruz ki sizler, Türkiye'nin aydınlık geleceğisiniz. Türkiye'ye baktığınızda matematik alanında maalesef ki uluslararası yapılan sınavlarda geride kalmaktayız. Biz bununla ilgili ne gibi çalışmalar yapabiliriz, dedik ve bir Matematik Müzesini gerçekleştirdik. Matematiği günlük yaşamda kullanıyoruz” diye konuştu.

Şenlik havasında geçen törende dereceye giren öğrenciler madalya ve değişik hediyelerle ödüllendirildi. Veliler anı ölümsüzleştirebilmek için cep telefonlarıyla kayıt yaptı. (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler