Takip Et

SON DAKİKA

Oruçlarını incirle açtılar

6 Haziran 2017, Salı 11:16

     


Aydın Genç İş Adamları Derneği (AYGİAD) üyeleri, iftar davetinde bir araya geldi. Ezan sesinin duyulmasıyla birlikte davetliler, oruçlarını incirle açtı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

AYGİAD üyeleri, Rıfatbey Konağı’nda düzenlenen iftar davetinde bir araya geldi. Davete dernek üyeleri, aileleriyle birlikte katıldı. İftarda incirle oruçlarını açan davetliler, ilk olarak incir yedi.

AYGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Pehlivan, “Aydın Genç İşadamları Derneğin olarak, iftarımızı hep beraber, bu güzel Ramazan'da yapmaktan dolayı çok mutluyuz. İftarımızı özellikle incirle yapmak istedik. Çünkü incirden, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de çok defa bahsedilmekte. Biz de Aydınlı olarak bu önemli değeri soframıza getirip, bundan sonra da oruçların incirle açılması dileğiyle iftarımızı açtık” dedi.

 

"İNSAN VÜCUDUNA ÇOK FAYDALI"

İncir sektöründe çeşitli araştırmaları ile tanınan iş adamı Nuri Ağaçcı da iftarda incir yenmesinin önemli olduğunu belirtti. Ağaçcı, incirin insan vücuduna olan faydalarını şu sözlerle anlattı: “İncir, her şeyden önce enerji kaynağı. Bu insanoğlu için çok faydalı bir ürün. Aynı zamanda liflerinden dolayı, sinirim sistemini çok iyi çalıştırıyor. Tüketiciler, incir yerken çekirdeğini ezerek yesinler. İncir çekirdeğinin içinde yüzde 25 oranında omega 3 yağı içeren bir yağ var. O da insan vücuduna son derece faydalı. Biliyorsunuz, balıkta da omega 3 yağı var. Günde 3 ya da 4 incir tükettiğimizde, hem günlük enerji ihtiyacımızı karşılayacak hem de sindirim sistemimizi rahatlatacak. Hatta şöyle yapmak gerekiyor. Vatandaşlarımız inciri ikiye bölüp zeytin yağına batırsınlar. Sabahları aç karnına yesinler. Akşam yatmadan önce de bu şekilde iki parça yesinler. Günde iki inciri böyle tüketebilirler. Son derece faydasını görecekler.” (NACİ ERİŞ)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler