Takip Et

SON DAKİKA

Kuşadası'nda okullar ödüllerine kavuştu

6 Haziran 2017, Salı 13:44

     


Kuşadası Belediyesi, çocuklarda çevre bilinci oluşturmak ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlediği ‘Atık Pil Toplama', 'Ambalaj Atıkları Toplama' ve 'Bitkisel Atık Yağ Toplama’ yarışmalarında dereceye giren okullara ödüllerini, düzenlenen törenle verdi.

Atık Pil Toplama Yarışması'nda Cumhuriyet İlkokulu 650 kilogram atık pil toplayarak birinci olmaya hak kazanırken, Çakabey İlkokulu 136 kilogram ile ikinci, Kuşadası İlkokulu ise 95 kilogram ile üçüncü oldu. Ortaokullar arasında düzenlenen Ambalaj Atıkları Toplama Yarışması'nda Belkent Ortaokulu birinci, Nermin Metin Akar Ortaokulu ikinci, Arife Bayram Bayözlü Ortaokulu ise üçüncü oldu. Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması'nda da Cumhuriyet İlkokulu 200 litre atık yağ toplayarak birinci, Ü.Naci Akdoğan Koleji 165 litre ile ikinci, Soğucak Ortaokulu ve Atatürk Ortaokulu 30 litre ile üçüncü olmaya hak kazandı.

Kuşadası’nda bulunan Secret Beach’de düzenlenen törenle, yarışmalarda dereceye giren okulların yöneticilerine başarı belgeleri ve ödülleri Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı tarafından verildi. Başkan Kayalı, geri dönüşümün çevrenin ve doğanın korunmasında büyük bir önem taşıdığını söyledi. Çocuklarda geri dönüşüm bilincinin oluşabilmesi için düzenlenecek eğitim ve etkinliklerin önemine dikkat çeken Başkan Kayalı, yarışmalara katılarak çevrenin korunmasına katkı sunan tüm öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür etti. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler