Takip Et

SON DAKİKA

Kaçak turlara ceza uygulandı

6 Haziran 2017, Salı 15:55

     


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Didim Bölgesel Yürütme Kurulu, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte kaçak tur denetimi gerçekleştirdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

TÜRSAB Didim Bölgesel Yürütme Kurulu, ilçede kaçak tur firmalarıyla mücadele etmeyi sürdürüyor. TÜRSAB Didim Bölgesel Yürütme Kurulu, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleriyle birlikte, ilçede belgesiz seyahat acenteciliği faaliyeti yapan ve kaçak tur düzenleyen firmalara yönelik denetimlerde bulundu. Kaçak tur faaliyeti gerçekleştirenlere TÜRSAB tarafından yasal işlem başlatıldı.

TÜRSAB Didim Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Aylin Bal, tur tüketicilerinin seyahat güvenliğini ve ödedikleri bedelin karşılığını tam anlamıyla alabilmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “Didim’de kaçak hizmet sunan kişi ve kurumları önlemeye çalışıyoruz. Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla TÜRSAB, işletme belge olmayan, kaçak tur denetimi yaptık” dedi. Yasal mevzuat çerçevesinde, prosedüre uymayan kişi, kurum, kuruluş ve taşımacılık şirketlerine gerekli cezai işlemlerin uygulandığını ifade eden Bal, vatandaşları, bazı kişi ve kurumlar tarafından düzenlenen ve seyahat endüstrisinde ’Kaçak’ olarak anılan, hiçbir yasal zemini olmayan tur veya gezilere katılmamaları konusunda uyardı. Bal, güvenlik açısından TÜRSAB üyesi acentelerle tura çıkmaya özen gösterilmesi gerektiğini kaydetti. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler