Takip Et

SON DAKİKA

Hayırsever iş adamı son yolculuğuna uğurlandı

6 Haziran 2017, Salı 18:11

     


Helvacıoğlu A.Ş’nin kurucusu Çineli hayırsever iş adamı 89 yaşındaki Mehmet Emin Ünal, bugün, 10 gündür tedavi gördüğü İzmir Medical Park Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Cenaze törenine, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkan Vekili Tahir Yaman, Aydın eski CHP milletvekili M. Fatih Atay, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu başkanları, çarşı eşrafı, Ünal ailesinin dost, akraba ve sevenleri katıldı.

MADALYALI ŞİRKET

Şirketlerinin iş hayatında ödediği vergilerle birçok ödül ve altın madalya almıştı. Ülke sanayisinin öncü kuruluşu Koç Topluluğu‘nun ‘Meslek Lisesi Memleket Meselesi’ felsefesinden yola çıkan ve feyz alan Mehmet Emin Ünal, bu alandaki açığı fark ederek Çine’ye Mehmet Emin Ünal Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve 2007 yılında Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni yaptırarak eğitime destek vermişti. Eğitime verdiği destekten ve iş hayatında ödediği vergilerden dolayı; 2010'da TBMM’ de gerçekleştirilen ödül töreninde Çine’ye ilk kez ‘Devlet Üstün Hizmet Ödülü’ ne layık görülen kişi olmuştu.

MEHMET ÜNAL KİMDİR ?

1928 yılında Çine Sarıoğlu Mahallesi'nde dünyaya gelen Ünal, 1942'de Çine Atatürk İlkokulundan, 1944'te Aydın Ortaokulunda mezun oldu. Ünal, ticaret hayatına 1945'te babasının yanında helva imalathanesi ve bakkal dükkanında çalışarak başladı. 1950 yılında askerlik görevini İzmir Bornova 65. Tanksavar Tugayında tamamlayan Ünal, tekrar baba mesleğini sürdürdü. 1951’de baba mesleğine bırakan Ünal, aynı yıl içerisinde Shell akaryakıt bayiliğini ve tarla sulama motorları ve traktör bayiliğini aldı. 1960 yılında BMC otomobil ve kamyonların Çine bayiliğine başlayan Ünal, 1964'te Türk fiyat traktörleri, 1971 yılında Tofaş otomobil bayiliğine başladı. 1980'de İzmir’de otomobil satış iş yeri alarak İzmir ve Muğla illeri Otasan Ford otomobil ve kamyonların bayiliğini de alan Ünal, 4 anonim şirketin ortağı ve yönetim kurulu başkanlığını yaptı. Kız çocukların okumasını ve meslek sahibi olmasını çok isteyen Ünal, Çine’ye adına iki okul yaptırmıştır.

ÜNAL'IN SON YOLCULUĞUNA YAPTIRDIĞI OKULUN ÖĞRENCİLERDE KATILDI

Ünal’ın son yolculuğuna, çalışanların yanı sıra Mehmet Emin Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yalnız bırakmadı.

ORMANİÇİ MEZARLIĞINDA TOPRAĞA VERİLDİ

İşadamı Mehmet Emin Ünal’ın cenazesi işyerinin karşısında bulunan Çine Hacı Emin Camiine getirildi. Burada Çine Müftüsü Mehmet Atay tarafından kıldırılan cenaze namazından sonra Ünal’ın naaşı Ormaniçi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ünal, evli bir kız üç çocuk babasıydı. (SEZGİN MADRAN)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler