Takip Et

SON DAKİKA

87'lik delikanlı gençlere taş çıkartıyor

6 Haziran 2017, Salı 09:33

     


Karacasu’da 87 yaşında memur emeklisi Mehmet Donduran, ilerlemiş yaşına rağmen hala inşaat işiyle uğraşıp çıktığı 2-3 katlı evlerin çatısını yenilemesi ile dikkati çekti. Bu yaşta evlerin çatısını yenileyerek gençlere taş çıkartan ve görenleri de hayrete düşüren Donduran, boş durmayı sevmediğini, ömrü yettikçe, sağlığı el verdikçe çalışmaya da devam edeceğini söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

GÖRENLERİ ŞAŞIRTIYOR

Karacasu Belediyesi’nde 26 sene memur olarak çalışıp emekli olduktan sonra köşesine çekilip emekliliğin keyfini sürmek yerine eski mesleği inşaat işleriyle uğraşmaya devam eden 3 çocuk, 11 torun sahibi Mehmet Donduran, 87 yaşına gelmiş olmasına rağmen hala inşaatlarda çalışıp evlerin çatılarını yapmasıyla adete gençlere taş çıkarıyor. Emekli maaşıyla geçim sıkıntısı çekince çalışmaya devam ettiğini söyleyen Mehmet dede, ilgi odağı olmaya da devam ediyor. Onu bu yaşta çalışırken görenler, “Gençler çalışmaktan kaçıp masa başı işleri tercih ederken, 37 yıl önce emekli olmasına rağmen hala çalışıyor olması takdire şayan” diye konuşuluyor.

 

ÖMRÜM YETTİKÇE ÇALIŞIRIM

İlçede çok sayıda binanın yapımında görev alan yaşlı delikanlı, en son 76 yaşındaki kardeşi Mustafa Donduran’a ait iki katlı evin çatısını baştan aşağıya yeniledi. İlerlemiş yaşına rağmen hala sağlıklı ve dinç kalmasını çalışmasına borçlu olduğunu söyleyen Donduran, “Çalışmayı seviyorum. Boş oturanı Allah bile sevmezmiş. Çalışmak ibadettir. Emekli olduktan sonra inşaat işlerinde çalışmaya devam ettim. Elimden her iş gelir. Sıva yaparım, fayans, su tesisatı, boya, çatı işleri ne olursa yaparım. Yeter ki iş olsun. Çok şükür sağlığım yerinde. Elim ayağım tutuyor. Çalışmayanlara bakıyorum, oram ağrıyor buram ağrıyor diye dert yanıyor. Benim ise çok şükür hiç bir şikayetim yok. Ömrüm, gücüm yettikçe, sağlığım el verdikçe ölünceye kadar çalışmaya devam edeceğim” dedi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler