Takip Et

SON DAKİKA

80'lik nine bulmaca hastası

6 Haziran 2017, Salı 08:00

     


Kuyucak’ta yaşayan 80 yaşındaki Mürüvvet Aydoğan, zamanın çoğunu bulmaca çözerek geçirmesi ile dikkat çekiyor. Başaran Mahallesi’nde yalnız yaşayan kimi kimsesi olmayan Mürüvvet nine, her gün öğleden sonra evinin yakınındaki Başaran pide salonuna gidip gazeteleri okuyup bulmacasını kimseye bırakmıyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Denge gazetesi abonesi Başaran Pide salonunda gazeteleri karıştırıp bulmacalarına el koyan Mürüvvet nine, en büyük hobisinin bulmaca çözmek olduğunu söyledi.

4 KOCA ESKİTTİ

Başından 4 evlilik geçen ve yüzünün hiç gülmediğini söyleyen yaşlı kadın, 33 yaşında çalışmak için tek başına gittiği Almanya’da 16 yıl çalışıp biraz birikim yaptıktan sonra memleketine geri döndüğünü anlattı. Kocasını 20 yıl önce kaybeden Mürüvvet nine, canı sıkılınca bulmaca çözdüğünü, bu sayede beyin jimnastiği yaparak hafızasını tazelediğini söyledi. Alzheimer hastası olmamak için de bulmaca çözdüğünü söyleyen yaşlı kadın, başından geçenleri anlattı. İlk evliliğinden çocuğu olmadığı için kocasının boşadığını ifade eden Yaşlı kadın, “Başımdan 4 evlilik geçti ama hiç birinden yüzüm gülmedi. Evlilikten yana hiç şansım olmadı. Çok çile çektim. Almanya'ya gidip çalışıp biraz birikim yaptıktan sonra ülkeme döndüm. Eşim vefat ettikten sonra çocuğum da olmadığı için tek başıma kaldım. Yalnız yaşayınca, bulmaca çözmek bana iyi geliyor" dedi.

 

ALZHEİMER HASTASI OLMAMAK İÇİN BULMACA ÇÖZÜYOR

Yalnız yaşadığı için konuşacak hiç kimsesi olmadığını ve gazete okuyup bulmaca çözerek vakit geçirdiğini söyleyen Mürüvvet nine, “Bulmaca çözmeyi çok seviyorum. En büyük tutkum bulmaca. Her gün buraya gelip gazete okuyup bulmaca çözmeden evime gitmem. Komşularıma tembihliyorum. Sakın bulmacayı çözmeyin diye. Sağ olsunlar, onlar da bulmacayı bana bırakıyorlar. Hafızamı bulmaca çözerek tazeliyorum” diye konuştu. Denge gazetesi okumayı da çok sevdiğini söyleyen Mürüvvet nine, Aydın’da olup biten her şeyi gazeteden öğrendiğini, okumayı da çok sevdiğini belirterek, gençlere de çok kitap okumayı ve bulmaca çözmeyi alışkanlık edinmeleri tavsiyesinde bulundu.

Başaran Pide'nin işletmecisi Hasan-Perihan Türe çifti, "Komşumuz Mürüvvet nine her gün dükkana gelir, biz pide yaparken o da bir köşeye oturur kendi halinde gazete okur, bulmaca çözer. Yorulunca da evine bırakırız. Yalnız ve kimsesiz olduğu için elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz." dediler.. (GÜLAY ÖZTEKİN)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler