Takip Et

SON DAKİKA

Vali muhtarlarla internetten görüşecek

5 Aralık 2016, Pazartesi 17:27

     


Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, muhtarlarla internet üzerinden iletişim hattı kurulacağını açıkladı.

Vali Koçak, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Germencik ziyaretinde vatandaşların sorunlarını dinledi. Vali Koçak'a en çok iletilen sorunlar, jeotermal kirliliği, incir ve zeytin hırsızlığı, kurallara uymayan motosiklet sürücüleri, yol kenarlarındaki fuhuş olayları oldu.

Vali Koçak, vatandaşların isteklerini daire amirleriyle paylaşarak yerine getirmek için girişimlerde bulunacaklarını belirterek şöyle dedi:

“Germencik, tarım ürünleri itibariyle potansiyeli oldukça yüksek. Jeotermal kaynakları itibariyle imkânları yüksek bir ilçemiz. Asayiş ve güvenlik açısından birtakım problemler sezdik, şehir merkezinde motosikletlilerin, özellikle gençlerin vatandaşların huzurunu bozmasına müsaade etmeyeceğiz. Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı kaldırıldıktan sonra incir ve zeytinde hırsızlık başladı. Hayvan hırsızlığına nasıl müdahale ediyorsak ürün hırsızlığına da o şekilde müdahale edeceğiz. Lozan Caddesi’nin dar olmasından dolayı oluşan trafik akışından şikayet aldık. O problemleri de Büyükşehir Belediyesi’yle görüşerek çözeceğiz. Çok sabit fikirli olmamak gerekiyor. Vatandaşla görüşüp problemi nasıl çözeceksek ‘dediğim dedik’ de olunmaması lazım. Jeotermallerle ilgili gelen şikayetleri de değerlendireceğiz. ‘Geceleri çok fazla çürük yumurta kokusu oluyor, kanser vak'aları arttı’ diye söylemler var. Bir yerde kanserin arttığını söylemek için uzunca bir çalışma yapılması lazım. Bir senede kanser vak'ası artmaz. Bir yerde algı varsa, insanlar onu öyle yaşıyor demektir. Bizim bu konuda bilimsel temellere dayalı bir inceleme yapıp herkesin gönül rahatlığıyla ‘bu böyledir’ diyebileceği, problemler bizim düşündüğümüz gibiyse onu teyit etmek değilse gerçek durumu tespit edeceğiz.''

ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

Vali Koçak daha sonra muhtarların sorunlarını dinledi ve not aldırdı. Muhtarların valilikle sürekli iletişimi sağlamak için internet üzerinden sistem kurulacağı müjdesini veren Vali Koçak, 7 gün/24 saat hizmet verecek sistemin kurulması için çalışmaların başlatılması talimatını verdi. (HABER MERKEZİ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler