Takip Et

SON DAKİKA

Meralar belediyelere devredildi

5 Aralık 2016, Pazartesi 17:33

     


Aydın Valiliği bünyesinde kurulan 'mera komisyonu', meraların işletmesini belediyelere devretti. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, meralarının daha iyi hizmet vermesi için çalışacaklarını ve otlaklarda sıkı denetim uygulayacaklarını söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın, büyükşehir olmadan önce köy muhtarlıkları tarafından yürütülen mera işletme hizmeti, valilik bünyesinde kurulan 'mera komisyonu' tarafından ilçe belediyelerine devredildi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında meraların yeniden gözden geçirileceğini ve mera alanlarının tel ile çevrilerek hayvan üreticilerinin hizmetine sunulacağını belirtti.

Mera konusunda yaşanan gelişmeler hakkında bilgi veren Dinçer, “Mahallelerimizde bulunan mera alanlarını tel ile çevirerek daha korunaklı yerler haline dönüştüreceğiz. Meralarımız şu anda bakıma muhtaç halde. Bu meralarımızın hayvan üreticilerine daha iyi hizmet vermesi için çalışma yapacağız. Meralar, öncelikle mahallede yaşayan hayvan üreticilerine hizmet verecek. Bir kişi dahi merayı kullanmak isterse kullanabilecek. Mahalleden merayı kullanmak isteyen çıkmazsa o zaman burayı kullanmak isteyen diğer kişilere hizmet verilebilecek. Üreticilerden bir sezon için hayvan başına 40 lira ücret alınacak. Bu ücret, mera fonunda toplanarak yine meranın gübrelenmesi ve çeşitli hizmetleri için kullanılacak” dedi.

KURALLARA UYMAYANLARA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Meraların, hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşların maliyetlerini düşürmek için ayrılan yerler olduğunu söyleyen Başkan Dinçer, mera alanlarının temizleneceğini ve kesinlikle hayvan otlatması dışında başka işler için kullanılmayacağını belirtirken meralara besiciler tarafından hayvan pisliği dökülmesine ve amacı dışındaki faaliyetlere izin verilmeyeceğini açıkladı. Başkan Dinçer, mera kanunlarına uymayanlar için de cezai işlem uygulandığını söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler