Takip Et

SON DAKİKA

Kuşadası Belediyesi 25 milyon lira değerindeki taşınmazlarını satışa çıkarıyor

5 Ekim 2016, Çarşamba 13:29

     


Kuşadası Belediyesi'nin ekim ayı meclis toplantısı Özer Kayalı başkanlığında Güvercinada'da gerçekleştirildi. 27 maddenin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda, 25 milyon lira değerindeki taşınmazların satışıyla alakalı madde, Plan Bütçe Komisyonu'na sevk edildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Eylül ayı toplantısını Kadıkalesi'nde gerçekleştiren Kuşadası Belediye Meclisi, ekim ayı toplantısını Güvercinada'da gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında toplanan meclis toplantısında ek maddelerle birlikte toplam 27 madde görüşülüp karara bağladı. Meclis üyelerinden Tacettin Özden, Nail Özazman, Zehra Küçük ve İlhan Aygüneş mazeret bildirerek toplantıya katılmadı.

3 MİLYON LİRA KREDİ KULLANILACAK

Vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması konusunda çıkan kanunla birlikte Kuşadası Belediyesi harekete geçti. Biriken SGK borçlarının yapılandırılması için geride kalan üç ayın borçlarının ödenmesi gerektiği için mecliste kredi konusu da gündeme geldi. Yapılan görüşmeler sonrasında 3 milyon lira kredi kullanılmasına karar verildi.

BELEDİYEYE AİT BAZI MALLAR SATIŞA ÇIKIYOR

Kuşadası Belediyesi'ne ait taşınmazların satışı ile ilgili madde, mecliste uzun süren tartışmalara neden oldu. Plan Bütçe Komisyonu'na sevk edilen madde hakkında açıklamalarda bulunan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, "Belediyeye ait bazı taşınmazlar kar sağlamıyor. Örneğin, Davutlar Mahallesi'nde bir mandalina bahçesi, bir de şeftali bahçesi var. Buraların belediye tarafından işletilmesi zor. Başkasına vermek için de ihaleye çıkarmamız gerekiyor. Geçen yılki fiyatlar ortada. Alan olmayınca Kuşadası Belediyesi olarak biz bu yerlerin bakımını yapmak zorunda kalıyoruz. Bunlar da belediyeye maliyet getiriyor. Bu sebepten dolayı bazı taşınmazların satışını istedik" dedi.

"SATILACAK MALLARIN DEĞERİ YAKLAŞIK 25 MİLYON LİRA"

Meclis üyelerinin satışa sunulacak taşınmazların değeri hakkında bilgi istemesi üzerine konuyu açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, "Plan Bütçe Komisyonu'nun yapacağı çalışamalar sonucunda net rakam belli olacaktır. Tahminimce 25 milyon civarında bir rakam tutacaktır. Bu para ile de geçmişten gelen borçları ödemeyi düşünüyoruz. Kuşadası Belediyesi'nin geçmişten gelen yaklaşık 103 milyon lira civarında borcu var" diye konuştu.

KUŞADASI’NA TARIK AKAN PARKI

Kuşadası Belediye Meclisi, 16 Eylül’de yaşamını yitiren Türk sinemasının önemli oyuncularından Tarık Akan’ın isminin, Ege Mahallesi 424. Sokak'ta bulunan Tütüncüler Kavşağı'nın üst kısmındaki parka verilmesine karar verildi. Toplantıda, Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 3614 metrekarelik arazi üzerine yapılan ve içerisinde spor aletleri, yürüyüş parkuru, kameriyeler, otopark ve çocuk oyun grubunun bulunduğu parkın en kısa süre içerisinde açılacağı ifade edildi.

ÇALIKUŞU EVİ'NE MEB'DEN RET GELDİ

Belediye Meclisi toplantısında alınan bir diğer önemli karar ise eğitim yaşamına Kuşadası’nda başlayacak olan ADÜ Bale ve Müzik Ortaokulu için bina tahsisine ilişkin oldu. Belediye Meclisi'nin geçen ay gerçekleştirilen toplantısında ADÜ okulu için tahsisi kararlaştırılan Çalıkuşu Evi’ni, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin eğitime uygun görmemesi üzerine, ADÜ Bale ve Müzik Ortaokulu’na tahsis edilmek üzere yeni bir binanın kiralanması kararı alındı. (MEHMET ÇALIK)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler