Takip Et

SON DAKİKA

'Efes'in Işığı'nı Aydın'a taşıdılar

5 Ekim 2016, Çarşamba 09:05

     


Apasa Takı Tasarım Atölyesi’nin Efes Antik Kentinden esinlenerek hazırladığı tasarım takılar, Aydın Arkeoloji Müzesinde görücüye çıktı. Sergi açılışında konuşan Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, "Sanatçı değilim ama kadın ruhundan az çok anlarım" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Arkeoloji Müzesinde iki kardeşin tasarımlarını yaptığı "Efes’in Işığı" adlı sergi açılışı yapıldı. Tasarımcı Özlem Üyücü, “Kardeşimle beraber Selçuk’ta yaşıyoruz. O toprakların tarihi değerlerini, zenginliklerini, mirasını takıya taşıdık. Kybele’den Artemis’e Hz. Meryem’e, Efes’in bilgeliğini kadının kutsallığı ile birleştirerek takı tasarımları yaptık. Yapmış olduğumuz takılara Efes’in kültürel yapısını, ticaretini, yaşam şeklini, felsefesini aklınıza gelecek her şeyi yansıtmaya çalıştık. Sergimizde bilezik, kitap ayracı, küpe, saç takısı, bileklik, kolye ve yüzük gibi 30 eserden oluşmakta. Bu takıları bir yılda yaptık. Sergi hazırlığı sırasında bizlere emeği geçen tarihi bilgiler konusunda çok başarılı bulduğum ve takdir ettiğim Tolga Mert’e, çok sevdiğim arkadaşım Pınar Sözer’e, muhteşem fotoğraf çekimlerinden dolayı Serdal Bayraktar’a, hazırladıkları "Efes’in Işığı" projesi katalog çalışmasından dolayı Azade ve Murat Savaşkan’a teşekkür ederim” dedi.

“AYDIN ARKEOLOJİ MÜZESİ YETERİNCE BİLİNMİYOR”

Sergi açılışında konuşan Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, “Yer üstünde ve yer altında bulunan değerli eserlerin sergilendiği Arkeoloji Müzesi yeterince bilinmiyor. Bunun sorumlusu biz, yani yöneticilerdir. Sanatçı değilim ama kadın ruhundan az çok anlarım. Özlem Üyücü ve kardeşi Gizem Üyücü’nün yapmış olduğu takıların sadece Kuşadası’nda sergilenmesi doğru değildi. Bir açılım yapılması gerekiyordu. O açılımı biz Aydın’da başlattık. İnşallah bundan sonra bu eserler yurt dışına da gitme şansı bulur. Bu güzel eserleri ortaya çıkaran Özlem ve Gizem Üyücü’ye teşekkür ederim” diyerek kurdeleyi kesti.

Efes’in Işığı adlı serginin açılışını Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, takı tasarımcısı Özlem Üyücü ve kardeşi Gizem Üyücü yaptı. (KIYMET SARIYILDIZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler