Takip Et

SON DAKİKA

Toplumeli, sözünü tuttu

5 Haziran 2017, Pazartesi 15:01

     


Buharkent Toplumeli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Toplum ve Aile Sağlığı Merkezi'ne elektrokardiyografi (EKG) cihaz kemeri, soğuk solunum cihazı ve lazer termometre bağışladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Toplumeli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Özkan Çetin, geçen hafta Buharkent Hastanesi'ne iki aspiratör solunum cihazı kazandırdı. Cihazları teslim ederken, hastanede eksik olan soğuk solunum cihazını da bir gün tedarik edeceğine söz verdi. Çetin, hastaneden ayrıldığında derneğin hayırsever vatandaşlarına ulaşarak durumu bildirdi. Dernek, lazer termometre, elektrokardiyografi (EKG) cihaz kemeriyle soğuk solunum cihazını tedarik etti ve bir hafta sonra hastaneye kurulumu yapıldı.

 

"DERDİMİZ, FARK EDİLİR EDİLMEZ ÇÖZÜLDÜ"

Başkan Çetin'in verdiği sözü bu denli hızlı tutmasıyla şaşkına uğrayan hastane personeli, "Özkan Bey, çok duyarlı bir vatandaş. Emekli olup köşesine çekilmek yerine, kendine hayırlı bir meşgale bularak zamanını geçiriyor. Ne güzel bir şeydir, ihtiyacı olana yardım ulaştırmayı iş edinmek. Dernekteki hayırsever kardeşlerimizin paralarıyla alınan bu cihazlar, Buharkent'in gerçekten ihtiyacı olan şeylerdi. Elimizdeki solunum cihazı arızalı, EKG kemeri de bu kadar pratik değil ve kullanımı zordu. Derdimiz, fark edilir edilmez çözüme kavuşturuldu" diyerek bağışı yapan gizli kahramanlara teşekkür ve dua ettiler.

 

MEDYA YOLU İLE HAYRA TEŞVİK EDİYOR

EKG kemerinin ilk olarak kendi üzerinde denenmesini isteyen Çetin, cihazların sağlamlığını kontrol ederek içini rahatlattı. Çetin, "Derneğimiz, hakikaten aktif çalışıyor ama bu benden çok, katılımcıların sayesinde. Bir vatandaşın ya da iş yerinin eksiğini paylaştığımda, derhal müdahale etmek isteyen dernek üyelerimiz var. Ne mutlu onlara ki, Ramazan gibi mübarek bir ayda böyle hayırlı işler yapıyorlar. İnsanların sağlığını kurtarmak ve iyileşmelerine yardım etmek kadar güzel ne olabilir? Bu cihazların ömrü bitene kadar, kaç kişiye hizmet edecekler kim bilir? Bu tür yardım kampanyaları ve bağışları, isim vermeden sosyal medyada ve basında paylaşmak istiyoruz. Bunu reklam gibi gören vatandaşlar var. Hayır yapmanın reklamı olmaz, teşviki olur. Elinde maddi gücü olup da nereye, ne şekilde yardım götüreceğini bilemeyen insanlarımız var. Biz onlara yol göstermiş oluyoruz. Buharkent Toplum ve Aile Sağlığı Merkezi'ne bu iki önemli cihazı bağışlayan beş vatandaştan Allah razı olsun" diye konuştu. (EBRU GÜLSOY)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler