Takip Et

SON DAKİKA

TIR’lar yolu göçertti

5 Haziran 2017, Pazartesi 15:14

     


Çine’nin Çöğürlük Mahallesi halkı, yollarının göçmesine neden olan maden TIR’larından şikayetçi oldu. Yollarına ağır tonajlı maden TIR’larının zarar verdiğini söyleyen mahalle sakinleri, yetkililerden sorunlarına çözüm istedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine’de maden taşıyan TIR’lar, Çöğürlük ve Kirazderesi arasındaki ulaşımı sağlayan yolun bozulmasına sebep oldu. Çöğürlük Mahallesi halkı, TIR’lara haddinden fazla yükleme yapıldığını iddia ederken, ağır tonajlı maden TIR’larına ‘dur’ denilmesi gerektiğini belirti.

TIR’ların kullandığı yolda büyük göçükler meydana geldiğine dikkat çeken vatandaşlar, yolların daha dayanıklı inşa edilmesini ya da maden TIR’larının haddinden fazla yük taşımasına izin verilmemesini istedi. Vatandaşlar, tehlikenin her geçen gün arttığı yolda, can ve mal kayıpları yaşamak istemediklerini söylediler.

 

TRAFİK SORUNU YAŞANIYOR

Çine’nin Çöğürlük Mahallesi'nde yaşayan Hayrettin Eriş, “Maden TIR’ları bu yolu kullanmaya başladıktan sonra yollarımız bozuldu. Gittikçe daha kötüye gidiyor. Yolun bazı kısımlarında bir araba zor geçer oldu. Trafikte sıkışma oluyor. Birçok yerde çökme ve daralmalar oluştu. Belediye yolumuzu yapıyor ama ağır tonajlı maden TIR'ları yine bozuyor. TIR’ların buradan geçmemesi lazım. Kurallara uymuyorlar. Yetkililer bunu göz ardı etmesin. Bu yollarda kazalar da yaşanabilir” dedi.

 

''CAN VE MAL KAYBI

VERMEK İSTEMİYORUZ''

Maden TIR’larının verdiği zararın önümüzdeki günlerde daha da artacağını belirten Sunay Üner ise, “Bu kuralsızlığa bir dur denilmesi gerekiyor. Bu yollarda can ve mal kaybı vermek istemiyoruz. Yetkililer bir an önce harekete geçmeli. Ayrıca maden ocaklarına daha kısa zamanda ulaşan ve maden TIR’ları ve için daha sağlıklı çevremizde yollar bulunuyor. Maden TIR’ları bu yolları tercih etmeli” diye konuştu. (SEZGİN MADRAN)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler