Takip Et

SON DAKİKA

Öğrenciler, Dünya Çevre Günün'ne dikkat çekti

5 Haziran 2017, Pazartesi 12:58

     


İncirliova Belediye Başkanlığı ile İzzet Ayaydın Ali Sarıyörük İlkokulu, TEMA Gönüllüsü öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla '5 Haziran Dünya Çevre Günü' münasebetiyle İncirliova’da çevre temizliği ve çöp toplama etkinliği düzenlendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale’nin İzzet Ayaydın Ali Sarıyörük İlkokulu bahçesinde öğrencilere eldiven, şapka, maske ve çöp torbası dağıtmasıyla birlikte başlatılan çöp toplama ve çevre temizliği etkinliği Prof. Dr. Türkan Saylan Caddesi, Sevgi Yolu, Yahya Ümit Orbay Meydanı, Cumhuriyet Parkı, Hükümet Konağı çevresinde sürdürüldü.

 

Etkinliğe; İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, İzzet Ayaydın Ali Sarıyörük İlkokulu Müdürü Zekeriya Kahraman, TEMA Gönüllüsü Sınıf Öğretmeni Alattin Köse, diğer sınıf öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Belediye Başkanı Gürşat Kale, sokakta karşılaştığı vatandaşlarla sohbet ederek çevreye karşı duyarlı davranmaları konusunda uyarıda bulundu.

 

İncirliova'nın sokak ve caddelerinde gezerek çöp toplayan İzzet Ayaydın Ali Sarıyörük İlkokulu 4/A sınıfı öğrencisi Selin Tak, "Bugün Dünya Çevre günü için toplandık. Büyüklerimiz çevrelerine sigara izmariti atmasınlar çevremizi korsunlar. Çöpleri çöp kutusuna veya geri dönüşüm kutularına bıraksınlar" dedi.

 

"ÇOCUKLARIMIZA ÇEVRE BİLİNCİNİ AŞILAMAYI AMAÇLIYORUZ"

İncirliova Belediye Başkanlığı olarak çevre temizliğine ve çöp toplamaya önem verdiklerini vurgulayan Başkan Kale; “Sağlıklı ve yaşanılabilir bir kentin yegane kuralı çevre temizliğidir. İncirliova Belediyesi olarak temizlik de bizim olmazsa olmazımızdır. Göreve geldiğimiz günden bu yana, rutin temizlik işlerinin yanında tarla, bahçe ve yol kenarlarındaki moloz, evsel atıkların da temizliğini gerçekleştiriyoruz. Yeni çöp konteynırlarıyla sokaklarımızın kirletilmesini önlemeye ve çöpleri toplayarak koku ve görüntü kirliğini ortadan kaldırma gayret ediyoruz. Bugün düzenlediğimiz bu etkinlikle de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza çevre bilincini aşılamayı amaçlıyoruz. Çocuklarımıza bu bilinci aşılarken büyükler olarak daha duyarlı olmamız gerekmektedir. Bunun için de özellikle sigara izmaritleri başta olmak üzere çöplerimizi cadde ve sokaklara değil, çöp konteynırlarına atmamız şarttır” diye konuştu.

 

Çöp toplama ve çevre temizliği etkinliği sonrası Belediye Başkanı Gürşat Kale, etkinliğe katılan öğretmen ve öğrencilere İncirliova Belediye Başkanlığı Kent Fidanlığı'nda yetiştirilen çeşitli çiçek fidanlarından hediye etti. (HAKAN AKIN)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler